Meesterwerk voor in uw tuin

Meesterwerk voor in uw tuin

“Kettal brengt het VDL-penthouse terug op de markt..”

Introductie

De Spaanse tuinmeubel fabrikant Kettal introduceert de VDL penthouse, re-interpretatie van Richard Neutra’s penthouse gebouwd in 1963 onder leiding van Dion Neutra, Richard’s zoon. Kettal heeft de bouwmethoden en materialen bijgewerkt met de inachtneming van alle originele details van het huis.

 

Exclusieve voorzieningen

Het VDL-penthouse van Kettal meet 12 × 4 meter en behoudt de oorspronkelijke interieur-indeling van het object, evenals een versie met een volledig transparant interieur. Een geautomatiseerd smart home-systeem is ontworpen en opgenomen in het gebouw dat de verlichting, airconditioning en verwarming aanstuurt.

Achterliggende gedachte

Richard Neutra’s VDL-huis belichaamt zijn ontwerpfilosofie van ‘biorealisme’, die de relatie aangeeft tussen architectuur en gezondheid. Neutra: “Het penthouse wordt volledig geopend door schuifdeuren, zodat de werkelijke kamers van het huis de tuinruimtes zijn. Dit huis, in zijn vrije relatie tot de grond, de bomen en de zee, is constant omringt door de hele natuur. Het fungeert als een gids en een ‘schokdemper’ en biedt een welverdiende ontspanningsruimte, weg van de complicaties van het dagelijks leven.’

 

 

Meer informatie? Kettal 

Tekst: wonen 360

 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN