Nieuwe aanwinst in Rotterdam! | Hästens Store

Nieuwe aanwinst in Rotterdam! | Hästens Store

Acteur en Hästens-liefhebber Barry Atsma opende de 21ste Hästens Store in Nederland.

Hästens Store Rotterdam opende vorige week haar deuren aan de Meent. Met de opening van Hästens Store Rotterdam voegt familiebedrijf Fidder Slapen zijn derde Hästens Store toe.

Heerlijk slapen…

Na Woerden en Den Haag is het nu de beurt aan Rotterdam om kennis te maken met het hoogwaardige slaapadvies en de kwaliteitsbedden waar Fidder Slapen bekend om staat.

We wilden graag uitbreiden naar Rotterdam. Niet alleen is het een logische keuze om een groter gebied te kunnen bereiken, maar ik ken Rotterdam ook goed en geloof dat Hästens een waardevolle aanvulling is op het luxe winkelaanbod”, aldus eigenaar Freek Fidder.

Hij vervolgt: “We waren al een tijd op zoek naar een locatie in Rotterdam tussen high-end winkels en merken, dus toen dit pand aan de Meent op ons pad kwam, hebben we niet lang getwijfeld.”

Freek Fidder komt uit een familie waar het verkopen van kwaliteitsbedden en het geven van slaapadvies ze in het bloed zit. Freek deed ervaring op buiten het familiebedrijf, maar heeft sinds 2010 de beddenspeciaalzaak in Woerden helemaal overgenomen. En sindsdien is het hard gegaan.

“Onze focus ligt altijd op kwaliteit. Dat zie je terug in onze keuze voor het merk Hästens en de manier waarop wij slaapadvies centraal stellen in al onze winkels. Het concept van de Hästens Stores, dat wereldwijd wordt uitgerold, is bedacht om een omgeving te creëren waarin we onze klanten optimaal kennis kunnen laten maken met échte nachtrust. Zo helpen we om het beste bed uit te kiezen.”

Hästens, het exclusieve Zweedse beddenmerk, bekend van de blauwe ruit, groeit flink in Nederland. Hästens Country Manager Jos de Werd: “We zijn heel trots dat we weer terug zijn in Rotterdam. Wij geloven dat we samen met onze partners organische groei kunnen realiseren door slim te kijken naar het huidige aanbod en waar dat aangevuld kan worden. Zowel het merk Hästens als de luxe uitstraling van de Hästens Store aan de Meent is een perfecte aanvulling op het aanbod.”  De collectie handgemaakte Hästens-bedden is verkrijgbaar in de winkel, inclusief accessoires en linnengoed.

Tijdens het openingsweekend kon Rotterdam kennismaken met de nieuwe winkel en het merk Hästens en haar bedden. Zo kwam een Hästens-beddenmaker over uit Zweden om te laten zien hoe de bedden met de hand gemaakt worden. Hästens-liefhebber Barry Atsma verrichte samen met Freek Fidder de feestelijke opening.

Over Fidder Slapen

De geschiedenis van de Fidders is een lange. Het is de geschiedenis van Jaap Fidder, die op 19-jarige leeftijd bij de Firma Engel in Woerden ging werken: een winkel voor hoeden en petten. Dat was in 1936. In 1963 nam hij de winkel over en kwamen er meer. Hij runde ze zelf, samen met zijn vrouw Gerrie en met de hulp van hun kinderen. Een van die kinderen, ‘zoon Kees’, ging meteen van school de winkel in. Hij was het die in 1972 begon met een speciaalzaak voor bedden. Een bijzonderheid nog, in die tijd.

De bedden van Fidder werden in Woerden en omgeving al snel een begrip. Sinds 2010 staat de derde generatie Fidder in de winkel: Freek deed ervaring op buiten het familiebedrijf, maar heeft de taken van zijn vader inmiddels helemaal overgenomen. December 2017 opende hij Hästens Store Den Haag. De winkels van Fidder Slapen stralen rust uit en voor elke klant wordt de tijd genomen.

Over Hästens

Hästens ontwerpt sinds 1852 bedden voor de beste nachtrust. De vakmensen in de fabriek in Köping, Zweden, maken al generaties lang op ambachtelijke wijze bedden van hoogwaardige natuurlijke materialen.

Met vestigingen in 36 landen en meer dan 200 partners in Europa, Azië en Amerika, is het kleine familiebedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde producent en leverancier van eersteklas bedden. In Nederland blijft het exclusieve Zweedse beddenmerk groeien in populariteit.

Bezoek de showroom!

Hästens Store Rotterdam

Meent 32-34A

3011 JK, Rotterdam

EXCELLENT | WONEN & LEVEN