Nostalgie | DE JUUL interieurarchitectuur

Nostalgie | DE JUUL interieurarchitectuur

Naar het Nederland van toen …

Een huis in Nederland, dichter bij zijn familie en dichter bij zijn roots: dat wilde de Nederlandse opdrachtgever die op zijn twintigste voor werk naar Canada verhuisde. Nu hij tegen zijn pensioenleeftijd aanliep wilde hij – naast zijn woning in Canada – ook een woning in Amsterdam, waar hij tot rust kan komen en zijn familie kan ontvangen. Dat huis moest dan ook een typisch Nederlandse uitstraling krijgen. 

Op zoek …

Toen ik de foto’s van zijn woning in Canada zag – een groot, luxe Noord- Amerikaans huis, kleurrijk, decoratief en vol met prints – werd ik gelijk enthousiast. Ik wilde graag zoiets ook in Nederland realiseren”, vertelt Juli.tte van der Hulst, interieurarchitect en eigenaar van DE JUUL. “Maar hij wilde juist een ‘sober Nederlands huis’. Wat hij daar precies mee bedoelde, dat was nog wel even zoeken.”

DE JUUL Interieurarchitectuur ontwerpt bijzonder interieur voor grachtenpand in Amsterdam!

Verschillende ruimtes, verschillende stijlen

Hoewel de hele woning een stoere inrichting heeft, die tegelijk luxe en comfort uitstraalt, is toch iedere ruimte verschillend. Iedere ruimte heeft zijn eigen stijl en kleurstelling gekregen.

De woonkamer straalt luxe en rust uit; dit is een plek om ontspannen een boek te lezen en een wijntje te drinken. Ook de slaapkamer is sober in kleur en inrichting. De bovenverdieping met het puntdak is echter totaal anders ingericht.

“De bovenverdieping moest een familiekamer worden, een plek waar hij zijn kinderen en kleinkinderen kan ontvangen en waar iedereen zich op zijn gemak voelt”, legt de ervaren interieurarchitect uit. Deze ruimte is kleurrijk en warm, met rode en gele tinten, hangende lampen, een grote bank en een tv.”

Oude elementen bewaren

De opdrachtgever vond het belangrijk dat de oude elementen van het pand bewaard bleven. In de keuken zit bijvoorbeeld een bakstenen muur, die hij

graag wilde behouden. Ook wilde hij het balkenplafond in de oude kleur houden, omdat daarmee de authentieke pakhuisstructuur zichtbaar bleef. Ook de binnendeuren, die allemaal eiken zijn gelakt en met een klassieke messing handgreep, wilde hij graag laten zoals ze waren.

“Deze elementen hebben voor hem nostalgische waarde. Ze staan representatief voor zijn Nederlandse jeugd”, vertelt de interieurarchitect enthousiast.

“Ik vind het dan ook erg leuk dat we deze elementen hebben kunnen behouden. De houten balken zijn een belangrijk vertrekpunt geweest om te ontwerpen, net als de oude haard die we hebben gerenoveerd. We hebben ervoor gezorgd dat deze authentieke elementen goed zijn ingebed in de nieuwe, moderne inrichting.”

Maatwerk en details

Andere elementen die deze woning bijzonder maken zijn de maatwerkmeubels. “Ik houd echt van maatwerk, dat komt door mijn meubelmakers-achtergrond”, vertelt de trotse interieurarchitect.

“Ik voeg graag iets toe aan een woning waarvan het lijkt alsof het er altijd heeft gehoord.”

Een voorbeeld hiervan in deze woning is het langgerekte dressoir in de familiekamer. Daarnaast kent het huis veel bijzondere details, zoals de klassieke gordijnen met een embrasse, en het karpet van echt schapenvacht om het bed heen. Zoals de klant het zelf zei: “Als ik daar met blote voeten op loop, worden mijn voeten heel blij.”

Opengebroken weg

De uitdaging in dit project zat hem vooral in het feit dat de interieurarchitect met de klant moest communiceren terwijl hij nog in het buitenland woonde.

“Bij de meeste projecten heb ik veel meer overlegmomenten en winkelmomenten. Nu moesten we in één week tijd dat hij hier was zo veel mogelijk beslissingen maken en zo veel mogelijk meubels en dergelijke aanschaffen”, vertelt de gerenommeerde interieurarchitect. “Een andere hindernis: de weg voor het pand was bijna een jaar lang opgebroken, precies in de periode dat zij wilden verbouwen.

“Alle leveranciers hebben daar vreselijk veel hinder van ondervonden. Zij moesten met hun gereedschappen en met meubels een heel eind lopen om het pand te bereiken.”

Een geslaagd project

Ondanks deze obstakels kijkt de interieurarchitect met veel trots terug op een geslaagd project. Ook de opdrachtgever is erg tevreden met het eindresultaat:

“Ik ben ontzettend blij met mijn woning! Precies het idee dat ik voor ogen had qua kleur en stijl; I love it!”

DE JUUL Interieurarchitectuur

Oscar Mendliklaan 9

2111 AS Aerdenhout

Tel: 06-41366599

[email protected]

Macazz BV

Meerheide 268

5521 DW Eersel

Tel: 0497-555177

[email protected]

Maretti Lighting

Bolderweg 7

1332 AX Almere

Tel: 036-5326612

EXCELLENT | WONEN & LEVEN