Opvallend strak ontwerp | JMW Architecten

Opvallend strak ontwerp | JMW Architecten

“Verrassend, open en luchtig…”

De voornamelijk uit wit stucwerk, glas en hout opgetrokken woning
oogt modern, minimalistisch en stijlvol en is met oog
voor detail en perfectie afgewerkt.

 

Verbinding

Door het woonprogramma anders dan normaal vorm te geven, verrast en intrigeert de door JMW Architecten ontworpen moderne woning en profiteren de bewoners optimaal van de op de hoek van de straat gelegen kavel”.

“Waar u normaal gesproken een woning tekent en daarachter de tuin situeert, hebben we hier het woonprogramma als het ware uit elkaar getrokken. De voor- en achterkant van de woning bestaat uit twee verdiepingen”.

“Deze verdiepingen worden met elkaar verbonden door een smaller middenrif dat uit een woonlaag bestaat en waarvan de gevel richting de naastgelegen tuin vrijwel geheel uit glas bestaat. Veel mensen denken na de eerste aanblik dat het om twee woningen bestaat, maar het betreft toch echt een, voor het jong gezin ontworpen, huis”.

Verrassend ontwerp

Ter inspiratie voor potentiële kopers van de beschikbare kavels en om inzicht te geven in de diverse mogelijkheden vroeg de gemeente, waarin de uitbreidingswijk is gelegen, aan diverse architecten om voorbeeldontwerpen van woningen te verzorgen. Al deze ontwerpen werden gebundeld in een zogenaamd Droomhuisboek.

Scrollend door het digitale naslagwerk raakten de opdrachtgevers enthousiast over de ontwerpstijl van JMW architecten. Ook het kennismakingsgesprek met eigenaar Jeroen Wouters beviel, waarna de ervaren architect enige tijd later enkele concepten aan de opdrachtgevers presenteerde.

“Ze waren direct gecharmeerd van het uiteindelijke gerealiseerde en verrassende ontwerp. Vooral over de mogelijkheid om de slaapvertrekken van de twee kinderen en die van henzelf op deze wijze te positioneren, hadden ze niet eerder nagedacht. En de kinderen waren natuurlijk direct dolenthousiast, want zij slapen door deze woonoplossing in een voor hun gevoel eigen gedeelte van het huis”, wijst Jeroen Wouters naar het achter op de kavel gelegen gedeelte van de woning.

De begane grond van het kinderdomein geeft ruimte aan een overdekte parkeerplaats voor de auto, terwijl het gecreëerde overstek een overdekt terras vormt.

Vloeiende overgangen

Aan de voorzijde realiseerde JMW architecten naast de ruime entree een heerlijke leefkeuken van waaruit de bewoners zicht hebben op zowel de straat als op de tuin. Op de eerste verdieping situeerde het in Tilburg gevestigde architectenbureau de luxe en van alle gemakken voorziene slaap- en badkamer van de ouders.

In het uit één woonlaag bestaande middenrif valt naast de heerlijke lichtinval en de duidelijke connectie tussen binnen en buiten ook het open karakter op. “In de woning hebben we fijne ruimtes gecreëerd die allemaal met elkaar in verbinding staan. De verschillende woonfuncties, zoals koken, eten, relaxen, werken en studeren vloeien op een prettige wijze in elkaar over”.

“Dat zorgt voor een luchtig karakter in de woning, waarin we geen enkele gang hebben toegepast”, aldus de bevlogen vakman, die het ruime terras en de tuin uiteraard ook als prettige leefruimtes benoemt. “In alle privacy kunnen ze hier heerlijk van het buitenleven genieten”.

“De voor- en achterkant van de woning bestaat uit twee verdiepingen…”

Deze worden met elkaar verbonden door een smaller middenrif
dat uit één woonlaag bestaat en waarvan de gevel richting
de naastgelegen tuin vrijwel geheel uit glas bestaat…

 

Meubels als objecten

De voornamelijk uit wit stucwerk, glas en hout opgetrokken woning oogt modern, minimalistisch en stijlvol en is met oog voor detail en perfectie afgewerkt. Waar aan de buitenzijde het toegepaste hout zorgt voor een warm karakter, geven aan de binnenzijde de meubels kleur aan het verder serene interieur. De grote glaspartijen zorgen uiteraard voor een flinke portie natuurlijke lichtinval, maar dragen ook op andere wijze bij aan het open en luchtige karakter van het interieur.

Architect Jeroen Wouters: “In een woning waar veel met glas is gewerkt, worden meubels vaak losstaande objecten. Want u plaatst immers nooit een bank of stoel tegen het raam aan. Door meubels op deze wijze in het interieur te plaatsen, creëert u een ruimtelijke beleving in de woning. Een heel andere sfeer dan wanneer u bijvoorbeeld een bank tegen een muur plaatst.”

“Tijdens de fotoshoot, waarvoor we overigens gebruikmaakten van twee modellen, zag u aan de eveneens aanwezige opdrachtgevers dat ze helemaal op hun plek waren in deze woning en dat gaven ze ook aan. Voor ons als architectenbureau is dat natuurlijk een mooi teken. En dat het een bijzonder ontwerp is, blijkt wel uit het feit dat voorbijgangers nog steeds aan de bewoners vragen of ze nu naar één of twee huizen kijken”, sluit Jeroen Wouters af.

Betrokken partijen

JMW architecten

Koningshoeven 69

5018 AA, Tilburg

Tel: 013-5800129

[email protected]

 

Weijers Faassen Bouw B.V.

Zandven 1

5508 RN, Veldhoven

Tel: 040-2351778

[email protected]

 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN