Puur vloergenot | Bloemen Parket

Puur vloergenot | Bloemen Parket

De liefde voor het ambacht en de grote drijfveer om perfectie te leveren al is ruim vijfenveertig jaar aanwezig bij het familiebedrijf Bloemen Parket …

Persoonlijke aandacht, kennis, kunde, ervaring én een enorme passie. Deze eigenschappen vormen de belangrijke pijlers onder het in Kerkrade gelegen kwaliteitsbedrijf.

Vader Ger Bloemen verkocht en realiseerde in 1973 zijn eerste houten vloer en werkte hard aan de groei van zijn bedrijf. Dochter Ingrid Bloemen erft het ondernemerschap en de liefde voor het realiseren van kwaliteitsvloeren en zet succesvol het levenswerk van haar vader voort. Met dank aan het zeer ervaren en kwaliteitsvolle team van parketteurs die hoogwaardig vak- en maatwerk leveren.

 

Ambachtelijk vakmanschap

Bloemen Parket is specialist op het gebied van parket, planken, vloeren, verouderde vloeren, laminaat en PVC-vloeren. De genoemde aanwezige ervaring maakt dat Bloemen Parket de vloeren in elk gewenst legpatroon uit kan voeren. “Het ware vakmanschap manifesteert zich in de visgraat, de Hongaarse punt, het Hollands patroon en de diverse sterren en banden die in de vloer verwerkt kunnen worden. Patronen die vragen om specifiek ambachtelijk vakmanschap, dat wij in huis hebben.

Van kastelen tot woningen

Onlangs verrijkte Bloemen Parket – in samenwerking met Robuust Maatwerk uit Geleen – Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht met een prachtige vloer gelegd in een Versailles-patroon. Een toonbeeld van klasse en kwaliteit, waartoe het familiebedrijf in staat is.

“Ook  kijken we met gepaste trots naar de PVC-vloer die we in het door interieurdesigner “Hans Kuijten ontworpen interieur van Restaurant De Gerardushoeve legden. Net zoals we met plezier kijken naar de prachtige vloer in een woning in hartje Maastricht, waarvoor we planken van maar liefst zes meter lang en dertig centimeter breed toepasten”, benoemt Ingrid Bloemen enkele voorbeelden van oogstrelende projecten in zowel de residentiële als commerciële sector.

Huidige trends

“We bemerken een steeds grote vraag naar vloeren van reclaimed eikenhout. Hout waarmee bijvoorbeeld in een zeer ver verleden schuren in Canada zijn gebouwd en dat nu een nieuw leven krijgt. Het hout trotseerde jarenlang weer en wind. Het heeft een robuuste uitstraling. Daarnaast leggen we steeds meer PVC-vloeren.

Dergelijke vloeren kunt u in de meest wilde patronen leggen. ook behandelen we steeds vaker de bestaande vloer met een lak die de vloer een onbehandelde look geeft, alsof de vloer net is geschuurd”, gaat Ingrid in op de laatste trends.

Bloemen Parket op Netflix

Het aanwezige vakmanschap, de jarenlange ervaring en het oog voor detail maken dat de (interieur)architecten veelvuldig gebruikmaken van de hoogwaardige diensten van Bloemen Parket.

“Wij kunnen elke opdracht aan, schakelen snel en voelen goed aan wat wordt gewenst. Mooi voorbeeld van een geslaagde samenwerking met topdesigners is de vloer die we in opdracht van het Amsterdamse duo Joyce Urbanus en Dax Roll van interieurdesignstudio Nicemakers realiseerden.

Het totaalbeeld van de gecreëerde inrichting van het Maastrichtse Penthouse is zo bijzonder, dat Netflix er een uitzending aan wijdt in de populaire serie Amazing Interiors. Fantastisch natuurlijk dat wij – in samenwerking met Soons Interieurbouw uit Schimmert – een rol mochten spelen in dit bijzondere project.”

Bloemen Parket 

Euregiopark 10, Kerkrade

Tel: 045 – 5326326

[email protected] 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN