Quiet Luxury | Studio Mariska Jagt

Quiet Luxury | Studio Mariska Jagt

Natuurlijk was het spannend, maar ik voelde dat ik die stap moest nemen. Ik volgde mijn hart. Gelukkig volgde mijn eerste opdracht al snel en viel alles op zijn plek en sindsdien gaat het zeer voortvarend. Ik startte huis aan de keukentafel, maakte een groei door tot waar ik nu met mijn team sta”, kijkt Mariska Jagt terug op de oprichting van haar studio in 2010.

De interieur-designer vervolgt: “Samen bieden wij een breed palet van diensten aan. Naast interieurontwerp en styling specialiseren wij ons ook op het gebied van product- en lichtontwerp, artists impressoins en stappen samen met architecten vaak al vroeg in bij nieuwbouwtrajecten. Dit maakt de studio zo veelzijdig.” 

Ik ben ontzettend nieuwsgierig en dompel me dan ook graag onder in nieuwe avonturen en werelden. Tijdens mijn vele reizen mag ik van andere culturenproeven en nieuwe ideeën opdoen. Veel van mijn inspiratie komt voort uit deze kennismakingen met het onbekende, wat ik vervolgens weer vertaal in mijn ontwerp en styling.

De mensen die ik tijdens mijn werkzaamheden tegenkom, vormen een grote inspiratie voor mijn uiteindelijke werk. Ik kan enorm genieten van mensen die met passie werken. Een bezoek aan één van onze interieurbouwers kan mijn ogen openen voor een treffende nieuwe toepassing van een materiaal. En ook door de interactie met opdrachtgevers kan ik geïnspireerd raken. Een persoonlijk verhaal van een klant kan mij ontroeren en stimuleren om anders over mijn werk na te denken.”

Verfijning van een vrouwenhand

“We spelen in de Champions League, maar ik wil naar een n.g hoger niveau. Mijn grote drijfveer is om de meest mooie interieurs voor onze opdrachtgevers te creëren. Woningen die ze omarmen, die goed voelen en perfect bij hen passen. De twinkeling in hun ogen of de glimlach op hun gezicht als ze de eerste keer het eindresultaat zien, is en blijft voor mij een prachtig moment om te ervaren”, lacht de bevlogen Mariska.

“Het is fijn om te beseffen dat we er als studio toe doen in de deze branche. Dat er een duidelijke plek is voor de verfijning door een vrouwenhand in deze vooral door mannen gedomineerde sector. Wat ons onderscheidt? Dat we binnen onze eigen signatuur persoonlijke ontwerpen maken. Door mijn grote inlevingsvermogen voel ik goed aan wat onze opdrachtgevers wensen. Door intensief samen te werken, ontstaan er eigentijdse en stijlvolle designoplossingen die volledig passen bij de gebruiker. Toch blijf ik ook altijd dicht bij mezelf en laat ik mijn eigen visie op wonen spreken.

Het puzzelen en aftasten hoe deze twee zaken elkaar vinden is heel eigen voor de wijze waarop ik te werk ga en maakt dat elk project weer uniek en bijzonder is. Onze signatuur is het beste te omschrijven als Quiet Luxury: wanneer alles op de juiste plaats en op de juiste manier wordt gepresenteerd zonder dat de waarnemer erover hoeft na te denken. Je hebt alle comfort dat je nodig hebt binnen handbereik; prachtig en uitstekend gemaakt en zeer functioneel.”

Natuurlijke basis

Fraai voorbeeld van de onderscheidende stijl van Studio Mariska Jagt is het interieur dat Mariska ontwierp voor een opdrachtgeefster die ze al kent sinds ze baby’s waren. In het ingetogen ontwerp staan kleuren, vormen en materialen goed met elkaar in verhouding en zorgen samen voor een fijn spanningsveld.

Het hoogwaardige maatwerk en de kwaliteitsmeubelen geven het geheel een comfortabel en rijk karakter, terwijl de verlichting en de prachtige kunst voor sfeer en een weerspiegeling van de persoonlijkheid van de bewoners zorgen.

De open indeling en de vele glaspartijen die de ruime gezinswoning rijk is, maken dat op de begane grond een ruimtelijke en lichte sfeer heerst. De op maat gemaakte roomdivider staat als een los en beeldbepalend element tussen de living en de keuken en is aan de kant van de woonkamer voorzien van  een doorkijkhaard en de televisie. Het vergrijsde hout van de keuken gaat in de woning een fraai huwelijk aan met de betonnen vloer.

Het toegepaste staal en het hout van de trap, de eettafel en de kozijnen bepalen verder de natuurlijke basis van het interieur. Een basis die wordt verrijkt met de prachtige kunst, stijlvolle accessoires en meubelen. Oogstrelend en bijzonder zijn de lichtobjecten van Jacco Maris, terwijl de fauteuil van Baxter geldt als een waar kunstobject.

Heerlijk familiehuis

Het privé-vertrek van de heer en vrouw des huizes straalt eveneens Quiet Luxury uit. De toegepaste materialen zijn rijk en warm en zorgen voor het gewenste comfort in de verschillende ruimtes. Vanuit het losstaande en door Mariska ontworpen bad in de slaapkamer hebben de bewoners een bijzonder zicht op de tuin en de omgeving. Een rustgevende plek in een heerlijk familiehuis.

Studio Mariska Jagt

Donklaan 61

2254 AB Voorschoten

Tel: 070-7400050

[email protected]

Jager Afbouw

Stationsstraat 2c

9414 TH Hooghalen

Tel: 0593-592292

[email protected]

Elzinga Interieurbouw

Havenstraat 30

9471 AM Zuidlaren

Tel: 050-4090402

M: 06-38568000

[email protected]

EXCELLENT MAGAZINE