Ruimtes vol inspiratie | Lemay

Ruimtes vol inspiratie | Lemay

Winnaar: ‘Grands Prix Du Design’

Het bekroonde en geïntegreerde ontwerpbureau Lemay viert de erkenning van twee projecten die zijn ontworpen om samenwerking en creativiteit te bevorderen. In januari heeft Lemay met het nieuwe accountantskantoor van BDO deze prijs gewonnen tijdens de Grands Prix Du Design.

De realisatie van een inspirerende bibliotheek-ruimte!

Niet alleen met dit kantoor behaalt Lemay succes, maar ook zijn zij finalist voor de prijs van de ‘Quebec’s Order of Architects.’ Lemay heeft de bibliotheek-ruimte van een universiteit opgeknapt. Zo wordt het enthousiasme van de universiteitsstudenten gewekt en kunnen zij hun creativiteit uiten in de moderne ruimte. Deze ruimte biedt optimaal de mogelijkheid om echt met elkaar samen te werken.

Een open-ruimte biedt heel veel inspiratie!

Deze ruimtes worden ook wel shared of open-concepts genoemd. Zij zijn bedoeld om de werkproductiviteit te optimaliseren en het welzijn te bevorderen. De ruimte heeft een positief effect op openheid en de uitwisseling van ideeën. Sommige media hebben verklaard dat deze ruimtes juist het tegenovergestelde effect hebben. Namelijk minder persoonlijke interactie en toename van digitaal gebruik. Terwijl Lemay er juist van overtuigd is dat een goede en open ruimte heel veel inspiratie met zich meebrengt.

Comfortabel en gericht op welzijn

Bij het ontwerpen van het accountantskantoor BDO in Toronto, heeft Lemay rekening gehouden met de bedrijfsidentiteit en waarden van de klant. Zo zijn er diverse contacten in het klantenbestand die werkzaam zijn in een soortgelijke branche en veel waarde hechten aan een duurzame constructie, functionaliteit en effectiviteit. Zo is er natuurlijke ventilatie toegepast en kan men door de openheid van het zonlicht genieten.

“Het is vooral een organische ruimte die gebruikers op natuurlijke wijze ertoe aanzet hun creativiteit tot uitdrukking te brengen, zegt Jean-Francois Gagnon, associate en design director bij Lemay.”

De kern van het project is licht, gastvrij en inspirerend uitzicht. Deze ruimte is onderverdeeld in twee hoofdverdiepingen. De gebruikers kunnen nu optimaal hun capaciteiten benutten in een stimulerende omgeving.

Meer informatie? Lemay

 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN