Modern huis | MAAS architecten

Modern huis | MAAS architecten

Prachtige oplevering door een luisterend oor … 

Het klopte. Zowel het exterieur als de plattegrond van de woning sloot aan op onze wensen en eisen”, blikt de bewoonster van de door MAAS architecten ontworpen woning terug op de presentatie van het eerste ontwerp. 

“In totaal hadden mijn man en ik vier architecten gevraagd om een ontwerp te maken en Frank Vijftigschild van MAAS architecten had het beste naar ons verhaal geluisterd.”

En het gevoel na de oplevering? “Het is een prachtig huis dat geheel voldoet aan onze verwachtingen, maar we vonden het ook wel jammer dat de samenwerking met alle betrokken partijen ten einde was. 

Fraaie connectie

De bijzonder vormgegeven en strakke moderne woning is opgetrokken uit wit stucwerk, hout en aluminium kozijnen. Voor het realiseren van de riante carport werd voor hetzelfde hout gekozen, waardoor een fraaie connectie tussen beiden ontstaat.

“De ietwat warrige voortuin zorgt voor een speelse touch in het geheel en past bij ons als bewoners”, legt de vrouw des huizes uit. Omdat de in een bosrijke omgeving gelegen kavel dicht op de belendende kavels ligt, koos architect Frank Vijftigschild voor relatief gesloten zijgevels.

“Omdat het bouwvlak zo’n vijfentwintig meter van de weg ligt, kent de voorzijde een meer open karakter en kozen we, gezien het vrije uitzicht aan de achterzijde voor veel glaspartijen richting de achtertuin. Uiteraard hield ik bij het ontwerp. De bijzonder vormgegeven en strakke moderne woning is opgetrokken uit wit stucwerk, hout en aluminium kozijnen. Voor het realiseren van de riante carport werd voor hetzelfde hout gekozen, waardoor een fraaie connectie tussen beiden ontstaat.

“De ietwat warrige voortuin zorgt voor een speelse touch in het geheel en past bij ons als bewoners”, legt de vrouw des huizes uit. Omdat de in een bosrijke omgeving gelegen kavel dicht op de belendende kavels ligt, koos architect Frank Vijftigschild voor relatief gesloten zijgevels.

“Omdat het bouwvlak zo’n vijfentwintig meter van de weg ligt, kent de voorzijde een meer open karakter en kozen we, gezien het vrije uitzicht aan de achterzijde voor veel glaspartijen richting de achtertuin. Uiteraard hield ik bij het ontwerp ook rekening met de bezonning van het perceel, waardoor de bewoners thans optimaal genieten van de zonnestralen. Bijvoorbeeld onder de uitnodigende en van een zithoek voorziene veranda”, aldus de architect.

Verbinding tussen ruimtes en verdiepingen

Geheel naar wens van de opdrachtgevers is de strakke woning levensloopbestendig gemaakt en speelt het dagelijkse leven van het echtpaar zich af op de begane grond.

De kleiner vormgegeven eerste verdieping wordt vooral gebruikt voor logerende kinderen en gasten. De in het midden van de woning gecreëerde vide zorgt voor een verbinding tussen beide verdiepingen. Ook de diverse woon- en leefruimtes op de begane grond staan met elkaar in verbinding, zonder dat er sprake is van een grote balzaal.

“Elke ruimte heeft een duidelijke eigen functie. Ze lopen fraai in elkaar over en sluiten qua maatvoering aan op onze wensen en leefwijze”, licht de bewoonster toe, die de inrichting van de woning deels voor haar eigen rekening nam en deels voorstellen overnam van de bij Maas Architecten werkzame interieurarchitect Dianne Bonekamp.

Positieve vibe

“Mijn man en ik vonden het proces zo leuk, dat we het jammer vonden toen de woning eenmaal werd opgeleverd. Natuurlijk waren we ontzettend blij met de prachtige woning, maar we hebben echt een leuke tijd gehad met de diverse betrokken partijen.

Op de bouw heerste een positieve sfeer en dat zie je volgens ons terug in het eindresultaat. Het mooiste compliment dat we van vrienden en familie ontvingen? Iemand die geen fan is van strakke woningen, stapte de dag na de oplevering binnen en zei: ‘het is hier gezellig.’ En dat is de woning ook. Een fijn huis dat helemaal bij ons past.”

Fotografie: Patrick Meis

Maas Architecten Lochem

’t Ei 1

7241 AK, Lochem

Tel: 0573-222180

Maas Architecten Zeist

Henriette van Lijndenlaan 1

3703 AS, Zeist

Tel: 030-2080877

[email protected]

Kreunen Bouw Lochem

Hanzeweg 11-13

7241 CR Lochem

Tel: 0573-222655

M: 06-51 895401

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN