Subtiel kunstwerk | Culimaat

Subtiel kunstwerk | Culimaat

 Geheel kloppend én passend …

In het hartje van Amsterdam realiseerde Culimaat High End Kitchens een luxe, van alle gemakken voorziene en hoogwaardig afgewerkte keuken op maat. Over elk hoekje en randje is nagedacht om het geheel passend en kloppend te krijgen en het afwerkingsniveau ligt, zoals we van Culimaat gewend zijn, op een zeer hoog niveau. 

“Een uitdaging gaan wij nooit uit de weg. voor een gemakkelijke en esthetisch minder fraaie oplossing kiezen wij niet. Wij gaan voor perfectie op alle vlakken. De opdrachtgever onderkende dat en zei dat weer er in zijn ogen een echt kunstwerk van maakten,” geeft Davy Swanenberg aan. 

Dé high-end keukenspecialist

Met een keukenontwerp in de hand bracht het echtpaar een bezoek aan de showroom van Culimaat in Berlicum. De vraag aan Davy Swanenberg luidde of hij zijn creativiteit en ervaring wilde gebruiken om tot een andere keukenopstelling te komen dan hetgeen op papier stond.

“Ik zag een groot kookeiland en een kastenwand en stelde voor om het grote kookeiland op te delen in twee kleinere en los van elkaar staande elementen. Zo kunnen ze van voor in de woning helemaal tot aan het raam aan de achterzijde kijken en draagt de voorgestelde keukenopstelling dus mee aan het lijnenspel op de verdieping”, legt Davy uit, die samen met zijn broer Twan eigenaar van de prijswinnende high-end keukenspecialist is.

Hoogwaardig afwerkingsniveau

Fraai is de combinatie tussen het donkere hout van de kastenwand en de lichte keukenblokken, waarvan de werkbladen zijn uitgevoerd in Neolith.. De  stijlvolle en subtiel uitgevoerde keuken is voorzien van tal van verschillende (keuken)apparatuur, waaronder een in de kastenwand verwerkte airco.

Davy: “Natuurlijk kun je een dergelijk apparaat op een redelijk makkelijke wijze wegwerken, maar dan oogt het in onze ogen wat lomp. Door flink te puzzelen is het ons gelukt om de airco op een subtiele wijze in het geheel te verwerken. Het detail- en afwerkingsniveau in deze keuken ligt sowieso bijzonder hoog.” En de reactie van de gelukkige opdrachtgevers? “We’re loving it! Dank voor deze prachtige keuken.”

 

Culimaat – High End Kitchens

De Enst 7

5258 BM Berlicum

Tel: 073-5039060

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN