Vakantiegevoel thuis | WillemsenU

Vakantiegevoel thuis | WillemsenU

Architectenbureau WillemsenU creëert genietwoning!

Op de aangekochte kavel in overgangsgebied tussen de stad en het plattegrond wensten de opdrachtgevers een uit één woonlaag bestaande nieuwbouwwoning, waarin ze samen oud kunnen worden.

Ook een duidelijke connectie met de tuin en de omgeving was een grote wens, net zoals ze droomden van het leven in een woning die een heerlijk vakantiegevoel uitstraalt.

Kijkend naar het prachtige en uitnodigende resultaat is architect Frank Willems, oprichten en mede-eigenaar van WillemsenU meer dan geslaagd in het verwezenlijken van deze woondroom. Een mediterraans plaatje in het Brabantse land.

Voelbare verbinding

“In welke leefruimte de bewoners zich ook bevinden, overal voelen ze de verbinding met de tuin. Dat begint al in de hal, van waaruit ze via een gecreëerde zichtlijn uitkijken op het achtergelegen tuinhuis”, zegt Frank Willems als hij de imposante houten voordeur opent van de voornamelijk uit wit stucwerk opgetrokken luxe bungalow.

Het onder meer in het toegangshek richting de tuin, de diverse kozijnen en de genoemde voordeur toegepaste eikenhout geeft de eigentijdse woning het gewenste warme karakter.

Optimaal benutten van kansen

“Omdat de kavel aan de achterzijde grenst aan een drukbezochte golfbaan, was het van groot belang dat we in de tuin met een oplossing kwamen, die de privacy van de bewoners waarborgt. Dat is gelukt door op die plek het ruime tuinhuis te situeren.

De monumentale eiken in de tuin en de omgeving dragen eveneens bij aan het gevoel van geborgenheid”, aldus de ervaren architect, die niet alleen tekende voor het ontwerp van het exterieur. Eveneens nam hij de indeling van de woning, de situering en het ontwerp – in hoofdlijnen – van zaken als de keuken en de openhaard voor zijn rekening.

Ook bij de indeling van de tuin speelde het architectenbureau een rol. “Tijdens het project traden we op als bouwbegeleider, waardoor we de door de opdrachtgevers ingeschakelde interieur- en tuinontwerper tijdens de uitvoering konden begeleiden en er zo samen voor konden zorgen dat het exterieur, interieur én de tuin perfect op elkaar zijn afgestemd.

Als de diverse partijen dezelfde taal spreken, bereik je samen dit prachtige resultaat. Wij als architectenbureau zijn heel blij over de manier waarop de woning op de kavel is ‘geland’. We benutten de geboden kansen van de plek en de omgeving optimaal.”

Heerlijke sfeer in tuin

Onder de aan de woonkamer grenzende veranda is het tijdens een relaxte lente- of herfstavond heerlijk toeven, terwijl de bewoners in de zomer in en rondom het zwembad een perfecte genietplek hebben.

De mediterrane uitstraling van de woning, de relatie met de prachtige tuin, waarin een heerlijke sfeer heerst, de luchtige en open indeling van de woning én natuurlijk het genoemde zwembad zorgen samen voor de verwezenlijking van de grote droom van de bewoners: elke dag het vakantiegevoel thuis.

WillemsenU

Groenstraat 6

5642 CB, Eindhoven

[email protected] 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN