Vakwerk in echt hout! | Hooijer Haarden en Vloeren

Vakwerk in echt hout! | Hooijer Haarden en Vloeren

Parket met Zwitserse precisie

Houdt u van kwaliteit? Dan bent u uiteraard veeleisend als het om de juiste merken gaat. Die vlieger gaat zeker op voor Hooijer Haarden en Vloeren uit Amersfoort. Zij hebben een zeer kritische selectie gemaakt om de klant het mooiste en het beste te kunnen bieden.

“Mooie geometrische vormen of hele speelse effecten geven een rijke aanblik..”

We spreken met Daniël Verheij, adviseur bij Hooijer Haarden en Vloeren. Welke rol speelt Hooijer op de markt voor vloeren? Daniël legt uit: “Bij Hooijer zijn we ons bewust van het feit dat de perfecte vloer ontstaat uit een samenspel van factoren.

Enerzijds is de kwaliteit van het hout heel belangrijk, anderzijds de manier van produceren en afwerken. Daarmee bent u er echter nog niet: het leggen van de vloer moet door echte vakmensen gebeuren. Daarom hebben wij een eigen team van professionele parketteurs.”

Een stabiel productieproces voor een stabiele vloer

Wie de showroom van Hooijer Haarden en Vloeren in Amersfoort bezoekt, komt daar diverse houten vloeren tegen. Een bewuste keuze, volgens Daniël. “We doen alleen zaken met producenten die er dezelfde kwaliteitsnormen op na houden als wij. In de regio Amersfoort hebben we zo’n sterke naam opgebouwd, dat de lat hoog ligt als het om kwaliteit gaat.”

“Daarom hebben we alleen de mooiste merken in huis, waaronder een eigen label. Onder die merken zit ook het speciale merk Bauwerk, uit Zwitserland. Daar komen vloeren vandaan, die werkelijk uniek zijn in kwaliteit en uitstraling.”

Gevraagd naar de bijzonderheden rondom Bauwerk, luidt het antwoord: “Hun hoge kwaliteitsniveau heeft het productieproces als basis. Een stabiel productieproces zorgt voor een stabiel product. Als we kijken naar wat  Bauwerk maakt, dan hebben we het over echt parket, die uit twee lagen zijn samengesteld. Daardoor is Bauwerk expliciet geschikt voor gebruik met vloerverwarming.”

Bijzonder aan dit merk is de natuurlijke look die behouden blijft, door de inzet van natuurlijke olie als topafwerking of de toepassing van hun matte B-Protect lak, die het natuurlijke karakter van het hout waarborgt. Het hout is geschaafd en geborsteld, waardoor de nerf zeer karakteristiek spreekt.

De afwerklaag in olie of BProtect lak accentueert dat lichte reliëf nog eens.” Hoe goed is Bauwerk parket beschermd? “Zeer goed, het parket is waterbestendig en chemisch resistent. Deze vloer vergt beduidend minder onderhoud dan normaliter het geval is.”

Grenzeloos creatief

Daniël toont het Formpark concept van Bauwerk. Daarmee kunnen vloeren worden gelegd in patronen, door te variëren met plank-lengte, legrichting en kleurafwerking.

“Mooie geometrische vormen of hele speelse effecten geven een rijke aanblik. Erg populair op het moment is de Hongaarse Punt, een echte trend. Met Bauwerk kunt u uw creativiteit de vrije loop laten.” Een houten vloer voegt sfeer en woongenot toe aan elk huis. Om te weten hoe mooi hout kan zijn in het interieur, is een bezoek aan de showroom van Hooijer in Amersfoort altijd de moeite waard.

“Ondanks onze normale openingstijden adviseer ik om vooraf een afspraak te maken, zodat een van onze adviseurs ruimschoots tijd kan vrijmaken voor advies”, zegt Daniël tot besluit.

Hooijer Haarden & Vloeren 

De Stuwdam 21

3815 KM, Amersfoort

Tel: 033-4799947

EXCELLENT | WONEN & LEVEN