Warm, vrolijk en licht familiehuis

Warm, vrolijk en licht familiehuis

“Moderne schuurwoning van StrandNL”

Warm, vrolijk en licht familiehuis met groene vergezichten!

Naar buiten kijkend via de vele glaspartijen genieten de bewoners van groene en steeds veranderende schilderijen. De plattegrond en het interieur zijn volledig afgestemd op de wensen en de leefwijze van de bewoners. De op de begane grond slapende heer en vrouw des huizes staan iedere ochtend desgewenst na enkele stappen in hun tuin. Deze gaat volledig op in een natuurlijke omgeving.

De vier kinderen hebben elk een eigen en twee verdiepingen tellende studio. En de uitstraling van de moderne woning is ook nog eens zeer bijzonder. Nee, de zes bewoners van deze door het veelzijdig ontworpen schuurwoning hoort u niet klagen. Met dank aan het interieurarchitectenbureau StrandNL.

Lieve en toegankelijke woning

Door de vele glaspartijen, de grote dakvlakken en het grotendeels donker gebeitste red cedar hout én de donkere kozijnen heeft het exterieur van de woning de uitstraling van een agrarisch, zakelijk gebouw. “Het pand biedt op het eerste oog geen ruimte aan truttigheid. Maar als u goed naar de detaillering en de vlakverdelingen kijkt, is het een heel lieve en toegankelijke woning.

Qua vorm en stijl sluit het huis aan bij de in de omgeving veel voorkomende traditionele schuren met een grote kap”, omschrijft Jelle Hekstra (interieurarchitect en eigenaar van StrandNL) de uitstraling van de woning.

Hij vervolgt: “We kozen bewust voor een houtskeletbouw. Deze bouwwijze is sneller en energiezuiniger en door het toepassen van hout past de woning perfect in de natuurlijke omgeving.”

“Daarnaast dachten we tijdens de eerste plannen al goed na over het interieur en de invulling daarvan. Door deze wisselwerking realiseerden we niet alleen een mooi plaatje, maar wonen de bewoners ook in een heel comfortabel huis. Het mooiste compliment dat we van de bewoners terugkrijgen? Dat is toch wel dat zeer regelmatig voorbijgangers stoppen om naar de woning te kijken.”

De overtreffende trap van een gewenste connectie met het buitenleven.

Zichtlijnen en uitzichten

Aan de grote wens om te wonen in een huis met veel fraaie zichtlijnen is duidelijk gehoor gegeven door het team van StrandNL. Vanuit de ruim bemeten entree kijkt u dwars door de woning richting de achtertuin, terwijl halverwege de woning eveneens een zichtlijn is gecreëerd van de linker- naar de rechtergevel.

“Door het realiseren van vides zijn de verdiepingen met elkaar verbonden. Zo staan de gezinsleden met elkaar in contact, terwijl ze ook duidelijk hun eigen ruimtes hebben”, legt Jelle uit. Overal in de woning heeft u zicht op de omliggende natuur, een logisch gevolg van het toepassen van de vele glaspartijen.

De overtreffende trap van een gewenste connectie met het buitenleven ervaren de bewoners aan de rechterzijde van de woning. “De glazen wand in de woonkamer en -keuken bereikt een fenomenale hoogte van negen meter, wat een prachtig uitzicht biedt op de aangelegde tuin en de groene omgeving. Door de gecreëerde vide hebben de bewoners in deze ruimte zicht tot aan de nok van de woning. Dat levert een heerlijk gevoel van ruimtelijkheid op”, aldus de ervaren interieurarchitect.

Overal in de woning heeft u zicht op de omliggende natuur, een logisch gevolg van het toepassen van de vele glaspartijen.

Volmaakte eenheid

Niet alleen de grote glaspartijen zorgen voor de connectie tussen binnen en buiten. Onder meer door in het interieur voor diverse tinten groen te kiezen en het aan de buitenzijde van de woning gebruikte hout ook aan de binnenzijde toe te passen, wordt de eenheid tussen woning en tuin versterkt.

Jelle Hekstra: “Zo halen we de natuur als het ware naar binnen. In samenwerking met Strand West verzorgden wij de gehele inrichting van de woning, dat uiteraard volledig is afgestemd op de wensen van de bewoners. De natuurlijke materialen zorgen voor een warme sfeer, terwijl u ook een bepaalde vrolijkheid ervaart als u in de woning verblijft.”

StrandNL ontwierp eveneens het grondplan en dacht in samenspraak met een tuinarchitect mee over de uitstraling van de omliggende tuin. Ook in de fraaie en natuurlijke tuin voelt u weer de verbinding tussen de woning en de omgeving.

Het bijgebouw is immers opgetrokken uit veelvuldig toegepaste houtsoort red cedar. Over een volmaakte eenheid gesproken.

 

StrandNL 

Wittevrouwenstraat 28

3512 CV Utrecht

[email protected] 

 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN