Woning met uitgesproken karakter | Thijssen Verheijden

Woning met uitgesproken karakter | Thijssen Verheijden

Het mooiste huis van het dorp!

Zo omschrijft de trotse heer Des Huizes zijn bijzondere woning. Prachtig gelegen op de hoek van een voormalige boomgaard verrees een opvallende en stijlvolle woning.

De afwisseling tussen het witte, strakke stucwerk en de natuurlijke materialen maakt het exterieur uitdagend. Een gevoel dat door de bijzondere vormentaal van de woning wordt versterkt.

Aan de binnenzijde zorgt het open karakter op de begane grond samen met het materiaal- en kleurgebruik voor een prettige en serene uitstraling. Thijssen Verheijden Architecture & Management tekende voor het ontwerp en begeleidde het nieuwbouwproject van A tot Z.  

In alle rust genieten …

Het basisconcept bestaat uit een rechthoekig volume van één laag en een tweede woonlaag dat hier haaks op is gepositioneerd”, legt Thijs Verheijden, conceptontwikkelaar en bouwmanager en samen met architect Maaike Thijssen eigenaar van Thijssen Verheijden Architecture & Management, uit. Hij vervolgt:

“Omdat de kavel aan de achterzijde grenst aan een waterpartij en daaropvolgend aan een dijk waarover verkeer langsrijdt, kozen we op de begane grond voor een vrijwel geheel gesloten, en van wit stucwerk voorziene, gevel.Dit om privacy te bieden en het geluid van het verkeer tegen te houden. Op de eerste verdieping hebben de bewoners vanuit hun slaapkamer wel een fraai beeld over het water en de omgeving.”

Ook de voorgevel kent op de begane grond een gesloten karakter. De van natuurstenen strips voorziene muur en het daarop bevestigde en in cortenstaal uitgevoerde huisnummer combineert fraai met het red cedar hout en het witte stucwerk.

“Aan de linkerzijde van de woning situeerden we een van een pergola voorzien terras, waar de bewoners in alle rust en privacy van de tuin kunnen genieten”, aldus Thijs over het exterieur van de woning.

Drie leefruimtes op begane grond

Aan de binnenzijde biedt een fraaie en verdiepingshoge stalen deur toegang tot het leefgebied van de bewoners. In grote lijnen zien we drie leefruimtes in de woning. Elk met een duidelijke eigen functie en uitstraling.

Tussen de fraaie keuken en de stijlvol ingerichte woonkamer ontwierp Thijssen Verheijden Architecture & Management een strakke roomdivider. Aan de kant van de woonkamer is het maatwerkmeubel uitgevoerd met een haardpartij en televisie, terwijl aan de keukenzijde op stijlvolle wijze ruimte is gemaakt voor een koffieapparaat.

Thijs Verheijden: “Door in de woonkamer verschillen aan te brengen in de hoogte van het plafond – we creëerden als het ware een omgekeerde zitkuil – markeerden we deze leefzone in de woning. Iets dat door de verlichting in het plafond wordt verstrekt.”

De aan de tuinzijde gelegen eetkamer, een bijkeuken én een via de hal te bereiken slaap- en badkamer maken de invulling van de begane grond compleet.

“De heer en vrouw des Huizes wensten de woning levensloopbestendig te maken. Nu vormt het als één ruimte vormgegeven vertrek het domein van één van de kinderen, maar de insteek is dat ze hier in de toekomst zelf gebruik van gaan maken”, aldus Thijs, die spreekt over een prettig en intensief samenwerkingstraject met de huidige bewoners en de meewerkende partijen.

Maatwerk trap en badkamers

Via de door Thijssen Verheijden Architecture & Management ontworpen houten trappartij bereiken we de eerste verdieping van de bijzondere woning. Hier situeerde het veelzijdig opererende architectenbureau drie slaapkamers, een badkamer, de technische ruimte en een overloop.

Net als de badkamer op de begane grond zijn zij verantwoordelijk voor het ontwerp van de natte ruimte op deze woonlaag. Bijzonder is de roomdivider in de master bedroom. Het meubelstuk is voorzien van een televisie en vormt een fraaie afscheiding tussen het kleedgedeelte en het bed.

Thijssen Verheijden Architecture & Management

Van der Duijn van Maasdamweg 424

3045 PE, Rotterdam

Tel: 010-4375269

[email protected]

Nuance Interieur

Havendam 5 + 17

3262 AE Oud Beijerland

Tel: 0186-610503

[email protected]

Bezoek

Thijssen Verheijden
Architecture & Management

op de EXCELLENT woonbeurs 2019!