Zonwering in het mooiste design | RENSON

Zonwering in het mooiste design | RENSON

Wat zou wooncomfort zijn zonder de juiste bescherming van mens en interieur? Een goed binnenklimaat is van essentieel belang voor een gezonde leefomgeving. Onze met zorg uitgezochte meubels willen we zo lang mogelijk mooi houden, dus dienen we deze te beschermen tegen de destructieve gevolgen van UV-straling. 

De oplossing: perfecte zonwering buiten aan de gevel. Wie namelijk de zon weert, voordat deze het glas bereikt, boekt winst op alle fronten. 

De juiste zonwering in het mooiste design komt uit België

De tijd dat zonwering als een noodzakelijk kwaad gezien werd, ligt al lang achter ons. Daar zorgen zonweringsfabrikanten als Renson voor, door functionaliteit aan esthetiek te koppelen. Roel Berlaen van Renson is er duidelijk over:

“Onze Fixscreen verticale zonwering draagt actief bij aan meer woongenot, is weerbestendig en helpt mee aan duurzaam wonen.”

Het beste van alle werelden gecombineerd in één product

Fixscreens van Renson maken gebruik van een gepatenteerd geleidingssysteem, waarbij het screendoek voorzien is van ritsen die aan de zijkanten van het doek gelast zijn. Deze ritsen lopen op hun beurt in kunststof sponningen die zich in de geleider bevinden. Dit resulteert in een uitermate stabiel doek voor het raam, bestand tegen windsnelheden tot maar liefst 130 km per uur.

“Het doek is verkrijgbaar in een scala aan mooie kleuren en heeft de unieke eigenschap dat het zicht naar buiten overdag behouden blijft, zonder inkijk naar binnen toe”, legt Berlaen uit.

Op warme zomerdagen zorgen Renson Fixscreens er mede voor dat de binnentemperaturen draaglijk blijven. In combinatie met nachtkoeling (intensief ventileren ’s nachts via inbraakveilige raamroosters), kun je zo drastisch bezuinigen op koeling, want een airconditioning heb je dan niet meer nodig. Hoe zit het met het gevelbeeld, vragen we Berlaen.

“Renson Fixscreens zijn niet voor niets populair bij architecten, omdat het minimale design harmonieus aansluit bij iedere woning en naar wens zelfs volledig in de gevel weggewerkt kan worden. De doekkast en geleiders zijn mooi en compacter dan ooit vormgegeven en kunnen in iedere gewenste kleur geleverd worden.

Als we kijken naar hedendaags leefcomfort en energiebewust wonen, dan zien we dat de focus is verschoven van ‘hoe verwarmen we ons huis’ naar ‘hoe houden we het huis koel’. Renson Fixscreens leveren daar een actieve bijdrage aan.

Het in België gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in alles wat met klimaatbeheersing in en om de woning te maken heeft. Ook de collectie zonwering en terrasoverkappingen om een rijk buitenleven te kunnen hebben is indrukwekkend te noemen!

 

Renson 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN