Leve het buitenleven

Leve het buitenleven

De eerste zonnestraal, het gefluit van de vogels de ontluikende bloemen en planten.Vooruit, de winter was verre van streng, maar wat zijn de tekenen van de lente elk jaar weer meer dan welkom. We kunnen naar buiten, de deuren en ramen kunnen open en de dagen worden langer. Het heerlijke buitenseizoen is weer geopend. Leve de lente, leve de zomer! Excellent selecteerde de mooiste tuinmeubelen van de beste merken en gaat in op de trends van 2016.

Hoge eisen

We stellen hogere eisen, wensen meer comfort en brengen het interieur van de woning steeds meer op hetzelfde niveau als het leven in de tuin. De kleur en sfeer van binnen trekken we door naar buiten, waarbij ook vaak het materiaalgebruik overeenkomsten laat zien. Uiteraard brengt het in binnen- en buitenland gerenommeerde en toonaangevende merk Borek ook dit jaar weer prachtig buitenmeubilair en parasols en accessoires op hoog niveau op de markt. Zowel bij particulieren als bij hoog aangeschreven horecabedrijven maken de producten van Borek de terrassen tot fraaie buitenkamers waar men graag vertoeft. Ook verzorgt Borek samen met vooraanstaande architecten zeer mooie en uitdagende (internationale) projecten.

MAX&LUUK

Het Oisterwijkse topbedrijf lanceerde enkele jaren geleden eveneens een nieuw merk: MAX&LUUK genaamd. Een collectie hartverwarmende en oogstrelende meubels in frisse pastelkleuren, waarmee elke droomplek sfeer en uitstraling krijgt. Dit tuinmeubelmerk, liefkozend vernoemd naar de twee zoon van Borek-eigenaar Frank Bogaers, is sterk gericht op het middensegment en wordt vaak toegepast bij projecten. Logisch; de frivole serie meubels straalt veel plezier en geluk uit.

Loungesets

Enkele jaren geleden was het echte trend om grote, diepe loungebanken in de tuin te plaatsen. Uiterst geschikt als je met een grote groep lekker wilde relaxen in de tuin. De loungebank gold als een ultieme plek om geheel tot rust wilde komen. Anno 2016 is de loungebank nog steeds een comfortabel meubel in de tuin, maar erg geschikt om met vrienden of familie op te dineren is de bank natuurlijk niet. Zeker omdat de tuin steeds meer een verlengde van de woning is en mensen de tijd dat ze buiten verblijven zolang mogelijk willen rekken, hebben veel fabrikanten de loungesets aangepast, door ze een rechtere rug te geven. Ook zijn veel tuinsets in hoogte verstelbaar, waardoor ze ideaal zijn om er lekker aan te genieten van een lunch of diner.

Teakhout

De laatste jaren zagen we teakhout terugkomen in de tuinmeubelen. Deze trend zet zich voort. Door het gebruik van hout krijgt het meubel en daarmee de tuin een robuuste, stoere en natuurlijke uitstraling. Vooral het natuurlijke past goed bij de huidige tuinen, waar planten en bomen een steeds belangrijkere rol spelen. Ook bij terrassen en overkappingen worden steeds vaker natuurlijke producten gekozen. Qua kleurgebruik van kussens, overige accessoires, maar ook van loungebanken zien we veelal aardse kleuren. Kleuren die weer goed te combineren zijn en de tuin een warme uitstraling geven. Naast de genoemde meubelen zien we uiteraard ook nog de tijdloze witte en strakke modellen van de diverse topmerken.
Maar boven alles is de tuin natuurlijk de perfecte plek om geheel tot rust te komen. Een lekker zonnetje, een prachtige parasol. een passend muziekje en drankje en de dag kan niet meer stuk. Ook voor deze ideale momenten voor jezelf hebben de topmerken de perfecte meubels ontworpen. Het enige dat je zelf hoeft te doen is genieten.

Met dank aan www.roijers.nl

EXCELLENT | magazine