Kamsteeg Tuinen | Partner EXCELLENT woonbeurs 2019!

Kamsteeg Tuinen | Partner EXCELLENT woonbeurs 2019!

In 2009 won Kamsteeg Tuinen de prestigieuze prijs ‘Tuin van het jaar’ (zowel de persprijs als de prijs van de vakjury) Met een unieke tuin: de strandtuin.

De hippe strandtuin!

Het concept strandtuin ontstond in Breda. Onze opdrachtgever was fanatiek windsurfer en wij hadden een ontwerp bedacht, waarin hij vanuit het meer zo zijn tuin in kon surfen en en daar op het strandje kon uitrusten en zonnen. Met de realisatie van dit ontwerp zaten we boven budget, waardoor we wat aanpassingen door moesten doorvoeren.

Het kleine strandje dat we al hadden getekend, werd vergroot, de vlonder werd er helemaal uit gehaald en de rest van de tuin werd aangepast naar een duinlandschap. Het resultaat? Een echte strandtuin!”, aldus Sander Kamsteeg eigenaar van het in 1996 opgerichte Kamsteeg Tuinen én grondlegger van de strandtuin in Nederland.

Duin- en strandtuinen moeten een vakantiegevoel geven …

“Duin- en strandtuinen moeten eenvoud uitstralen. Hip en sexy zijn. Een vakantiegevoel geven, in de omgeving passen en makkelijk te onderhouden zijn.

Kenmerken van de strandtuin zijn de strakke lijnen rondom de woning, die overlopen in organische vormen. In een strandtuin passen we diverse materialen toe, zoals bijvoorbeeld grijze tegels van Schellevis Beton. Zij voeren hoogwaardige tegels in diverse formaten – het grootste formaat is 1.20m x 2.40m – die zich perfect lenen om mooie paden naar de entree mee te maken.

Verder passen we hardhouten vlonders, schelpen, stalen strips als opsluiting van de paden of het gazon en natuurlijk zand uit de duinen en van het strand toe. In een aantal strandtuinen plaatsten we acaciapalen als erfafscheiding. Deze palen dienen op een echt strand als golfbrekers. Dit soort materialen maken het tot een schitterend geheel.

Wat betreft de levende materialen vindt u helmgras of andere mooie grassen, Hippophae (duindoorn), Elaeagnus en pinus als struikvorm, grote pinusbomen, gazon en weinig of geen bloemen in de strandtuin terug”, somt de grondlegger van de strandtuin op.

Afsluitend: “We hebben inmiddels het concept strandtuinen al heel wat keren aangelegd, van Cadzand tot Makkum. En het is nog steeds iedere keer een feestje!”

Kamsteeg Tuinen 

Strandtuin 

Rithsestraat 152

4838 GD, Breda

[email protected] 

Bewonder Kamsteeg Tuinen op de EXCELLENT woonbeurs 2019 in Ahoy te Rotterdam!

EXCELLENT | WOONBEURS 2019