Winnaar Britse SGD Awards

Winnaar Britse SGD Awards

Van Mierlo Tuinen uit Deurne heeft in het weekend van 3 en 4 februari twee prijzen in de wacht gesleept met de Japanse Watertuin. Voor het eerst in de geschiedenis is een Nederlandse tuinontwerper met zijn werk geselecteerd en gewonnen. Noël van Mierlo, de winnaar, streed samen met 30 finalisten en won de felbegeerde People’s Choise Award en Best International Garden.

De uitreiking

De Awards zijn op een feestelijke ceremonie in London uitgereikt. Met de volgende woorden van de jury: “A wonderful interpretation of a theme combined with contemporary modernity. Beautifully soft both in its hard and soft landscaping, including stunning rock work, the design draws the eye around the space resting on details and ornament while being calmed by the water and planting composition. An incredible transformation which is brave, accomplished, well-balanced and aspirational. An inspiring and atmospheric garden.”

Geraffineerde touch

Noël van Mierlo omschrijft zijn ontwerp als ’een rustgevende groene watertuin die de eigentijdsheid van het westen met een geraffineerde Japanse touch combineert.’ Een echte eyecatcher is het Japanse theehuis dat ruimte biedt voor bezinning. Vanuit het zitje naast de openhaard heb je een prachtig uitzicht over de enorme vijver.

Wabi Sabi 

Uniek is de brug van ruw staal waarvan het oppervlak blijft corroderen. De palen komen uit een haven en zijn al meer dan 100 jaar oud. Van Mierlo vertelt hierover: “De gebruikte materialen zijn geïnspireerd op Wabi Sabi principes. Die gaan over imperfectie en mooi verouderen. Het is een tuin die door de jaren heen alleen maar mooier wordt.”

Samenwerking

Van Mierlo heeft de samenwerking opgezocht met een aantal andere Nederlandse bedrijven, namelijk VDA Architecten voor het theehuis en Jolanda Tielens van LichtAan voor het verlichtingsplan. Totaaltuin uit Leende heeft de tuin aangelegd en van Donkelaar Groenadvies heeft het beplantingsplan gemaakt.

www.vanmierlotuinen.nl

EXCELLENT | WONEN & LEVEN