Ambachtelijk maatwerk, sfeervol en warm resultaat

Ambachtelijk maatwerk, sfeervol en warm resultaat

Etagon creëert een wow-effect. Een duidelijke toevoeging van sfeer en warmte aan een interieur. Sinds januari 2016 verrijkt Etagon woningen met leren wandbekleding en leren vloeren.  Achter het jonge bedrijf schuilt dertig jaar ervaring. Moederbedrijf C.J.Maas Leder BV is immers al decennia lang een gerenommeerde leverancier van leer en leerproducten. “Leer kent voor ons geen geheimen.”

“Wij produceren het leer in eigen huis en hebben twee zelfopgeleide mensen in dienst die het leer uiteindelijk in het interieur monteren. Het gehele traject, van begin tot eind, kunnen wij aanbieden”, stipt Pieter Maas van Etagon een duidelijke onderscheidende factor ten opzichte van concurrenten aan. “De machines, de techniek, het ambacht en de vakkennis zijn aanwezig binnen ons bedrijf. Dat maakt dat wij snel kunnen leveren en zeer flexibel kunnen handelen. De klant kan tot op de millimeter bepalen hoe lang of breed de tegel of strook dient te zijn. Voor de consument natuurlijk een zeer prettige situatie.”

Veelzijdig en natuurlijk product

Leer is een ideaal product om warmte toe te voegen aan een interieur. Zeker als leer gecombineerd wordt met bijvoorbeeld hout, beton of staal. “Leer is een sfeervol en natuurlijk product. Leer leeft. Dat zie je als je leer toepast op een vloer. Omdat mensen over de vloer lopen, ontstaan er krasjes of putjes. Dat maakt de vloer alleen maar mooier.” Bang dat de kwaliteit van de vloer zou verminderen hoeven de consumenten niet te zijn. “Leer is slijtvast, dus de kwaliteit blijft echt hetzelfde. Daarnaast werkt een leren vloer isolerend en geluidsdempend. Ook is een leren vloer zeer uitstekend te combineren met vloerverwarming. Leer is sowieso een product dat zich voor veel toepassingen leent. Van wanden tot zuilen en badkamers tot de badkuip zelf. Vrijwel elk oppervlak in een interieur kunnen wij bekleden met leer en de uitstraling is overal van hetzelfde prachtige niveau. De meest gevraagde oppervlakte? Dat is toch wel rondom de openhaard. Leer en vuur zorgt voor een zeer sfeervol aanzicht in de woonkamer.”

EXCELLENT | magazine