Droominterieur

Droominterieur

Bad en Keuken Design Sevenum creëert droominterieur.Van de buitenkant is de woning van de opdrachtgevers de duidelijke eyecatcher in de straat. Van de binnenkant oogde de villa echter wat kil en miste het een gevoel en een bepaalde sfeer. Een bezoek aan de nieuwe showroom van Bad en Keuken Design Sevenum bracht voor de bewoners uitkomst. De stijl, de gevoerde materialen en merken, de werkwijze en de verrassende ideeën van het kwaliteitsbedrijf bevielen zeer goed en leidden uiteindelijk tot een zeer goed verlopen samenwerking. En nog belangrijker: tot de gewenste sfeer, inrichting en uitstraling van hun interieur.

www.bad-keuken.nl

Kloppend tot in de perfectie

De opdrachtgevers kwamen de showroom, waar het draait om kwaliteit en beleving, vrij blanco binnen. Ze kenden de zaak en hadden  goede kritieken gehoord over de stijl en werkwijze van Bad en Keuken Design Sevenum. “Samen met de opdrachtgevers hebben we om de tafel gezeten om te bekijken wat ze wensten en waar ze naar op zoek waren. Onze eerste ontwerpen en ideeën spraken, net als enkele materialen die we hebben getoond, zeer aan. Al snel was duidelijk dat de stijl strak, sfeervol, tijdloos en van een zeer hoog niveau diende te zijn.”

Innovatieve oplossing, open karakter

De gehele woning werd gerenoveerd en Bad en Keuken Design Sevenum speelde een zeer grote rol in dit project. Zo tekende het kwaliteitsbedrijf, naast een geheel nieuw lichtplan en een fraaie keuken, onder meer voor de prachtige, in één ruimte ondergebrachte slaapkamer, badkamer en garderobe. In de ontwerpfase is de opdrachtgever verrast met de innovatie en creatieve oplossingen om tot een overweldigende eindresultaat te komen. Ontwerper Erwin Laenen: “De wens van de vrouw des huizes was een niet-traditionele badkamer met veel kastruimte. Op basis van de bouwtekeningen hebben we in dit gedeelte van de woning alle muren weggehaald en alle ruimtes opnieuw ingedeeld. Zo is een gedeelte van een voormalig toilet opgenomen in de garderobe en de andere helft functioneel gemaakt in de nieuwe badkamer. Met deze kijk op de situatie en met de geboden oplossingen waren de bewoners erg content. Het resultaat is prachtig en het karakter van de ruimte is zeer open. 

Rijke materialen, chique uitstraling

De rijke materialen geven een heerlijke sfeer aan het geheel. Zo zijn de wandkasten, sluitend van vloer tot plafond, gelakt in de kleur hoogglans parelmoer grijs. Een zeer exclusieve afwerking met een bijzonder effect. “Het parelmoer verkleurt naarmate de dag verstrijkt. Overdag oogt het grijs en daarmee modern en ’s avonds als de lampen schijnen oogt het roomkleurig en heeft de kastenwand een warme uitstraling. De gepolijste greepjes op de wandenkast zorgen dat het geheel nog chiquer is”, aldus Erwin Laenen van Bad en Keuken Design Sevenum. Verder is voor een vrijstaand bad gekozen dat is gesitueerd tegenover een grote doucheruimte met regendouche en is er een ruime nis gecreëerd. De wand achter het vrijstaande bad is bekleed met gebroken natuurstenen stroken en geeft een stoer effect aan het geheel. Het badmeubel is uitgevoerd met thermisch behandeld eiken lades in combinatie met een Solid Surface wastafelblad. Verhaag Parket in Sevenum heeft de zwart ingekleurd eiken houten parketvloer geleverd. “Alle toegepaste materialen gaan in perfecte harmonie samen. Het is echt kloppend tot in de perfectie.”

Verwachtingen overtroffen

Een conclusie die de gelukkige bewoners alleen maar kunnen beamen. Eigenaar Patrick van Gerven: “De vrouw des huizes voelt zich vanaf het eerste moment echt thuis en ook haar man is zeer te spreken over het eindresultaat. Het feit dat we goed werk hebben geleverd, de zeer strakke planning hebben gehaald en dat alles tot in de kleinste details perfect is afgewerkt, spreekt hen zeer aan. Zo zeer, dat we nu ook bezig zijn met de woning van hun zoon”, aldus Eigenaar Patrick van Gerven. Hij vervolgt: “De bewoners waren op zoek naar een bedrijf dat ze kon helpen en adviseren bij het verwezenlijken van hun woondroom. Van het tekenwerk tot de uitvoering. Het is prachtig dat wij deze rol mochten vervullen en dat het eindresultaat hun verwachtingen overtreft.

EXCELLENT | magazine