Je eigen sterrenkeuken

Je eigen sterrenkeuken

Naast de vele televisieprogramma’s over wonen en tuinen vullen kookprogramma’s het huidige tv-aanbod. Chefs van sterrenrestaurants zijn bekende Nederlanders, kookboeken gaan als zoete broodjes over de toonbank en het aanbod in de supermarkten en delicatessenzaken wordt steeds uitgebreider.

Populariteit

Koken, gezond eten en genieten wint aan populariteit. De keuken was al het centrum van de woning, maar is thans ook de plek waar we ons de nieuwe Jamie of Nigella wanen. Gelukkig dat de huidige keukens ons daar alle ruimte en luxe voor bieden!

EXCELLENT | magazine bedankt de volgende bedrijven:

Kookeiland

Ook in 2016 blijft een open keuken de trend. Groot van opzet en een duidelijk onderdeel van de woonkamer. Een plek om te genieten van heerlijke gerechten en het glas te heffen met vrienden. De keuken als kloppend hart van het gezinsleven. Een leefruimte van alle gemakken voorzien. Door lekker zittende stoelen of krukken toe te passen en kunst of versieringen aan de muur te plaatsen voelt de keuken als een prettige plek om te verblijven. Kookeilanden zijn ideaal om dit gevoel te bereiken, maar geen must. Een grote tafel in het zicht van de keuken kan oplossing bieden. Kookeilanden bieden natuurlijk wel comfort en werkruimte.

Keukenapparatuur

Wat kleur en materiaalgebruik betreft zijn er nog veel verschillen tussen keukens te zien. Klassiek, landelijk, modern, strak, wit of net kleurrijk. Overeenkomsten zijn er echter ook. De keuken van nu is geheel ingericht naar de eigen wens van de gebruiker en de gezinssamenstelling. Als gezegd zijn de huidige keukens van alle gemakken voorzien. Stoomovens, brede wasbakken en innovatieve systemen om kookluchtjes te neutraliseren. Geen lelijke hangende kappen dus! Ook in 2016 mag domotica niet in de keuken ontbreken. Apparatuur die van afstand te bedienen is bijvoorbeeld, denk hierbij aan ovens en vaatwassers. Een slimme keuken als keuken van nu.

Pitt Cooking

Ook is er een verandering gaande wat betreft gasfornuizen. De klassieke gasfornuizen hadden vier of vijf branders, ingedeeld volgens een vast stramien. De trend van 2015, Pitt Cooking zet ook in 2016 door. Je bepaalt zelf hoeveel branders je hebt, waar ze ingedeeld worden en hoever ze van elkaar staan. Makkelijk om op te werken en een eitje om schoon te maken.

Sterrenchef

De huidige mogelijkheden zijn eindeloos. Topmerken van apparatuur spelen in op de huidige trends, keukenmerken komen elk jaar weer met prachtige en vernuftige toepassingen en topdesigners- en ontwerpers worden steeds vaker gevraagd om hun idee over de beste en mooiste keuken op papier te zetten. Het tekent de waarde van de keuken in de woning. Een plek om te genieten en om je een echter Sterrenchef te voelen!

EXCELLENT | magazine