Arco Local Wood Collectie

Arco Local Wood Collectie

Al meer dan een eeuw maakt Arco tafels. Tafels waaraan je werkt, vergadert, eet en filosofeert over de wereld van morgen. Op dat laatste heeft dit familiebedrijf een heldere visie. De Arco producten worden gemaakt in eigen fabriek in Winterswijk. Het succes is voor een belangrijk deel te danken aan de expertise van de medewerkers die er al vele jaren werken en aan de samenwerking met partners uit de regio. Met de collectie ‘Local Wood’ presenteert tafelspecialist Arco een meubelprogramma van lokaal eikenhout uit duurzaam beheerde bossen uit Nederland en de aangrenzende Duitse regio Nederrijn. Door deze korte productieketen maken we geen onnodige vervoerskilometers en uitstoot en verspillen we geen energie. De Local Wood-collectie bestaat uit de tafelprogramma’s Base en Trestle table.

Productieproces

Het productieproces van de Local Wood producten – van het kappen en zagen van de bomen tot de productie in de eigen fabriek – gebeurt in samenwerking met toekomstgerichte partners uit de omgeving, zoals Natuurmonumenten, Stichting Gelders Landschap en Kasteelen en de Duitse bosbeheerders.

Respect voor de natuur

Wat deze partijen met elkaar gemeen hebben, is hun respect voor de natuur. Zo komt het hout niet uit grote productiebossen, maar wordt met zorg geselecteerd in duurzaam beheerde bossen. Arco wil de kwaliteiten van het hout benadrukken, dus worden imperfecties niet verbloemd. Het hout wordt op een hoogwaardige manier afgewerkt en de unieke, door de natuur gevormde noesten blijven zichtbaar in het tafelblad. In een wereld waarin grondstoffen schaarser worden, komen we met de collectie Local Wood tegemoet aan de toenemende behoefte van mensen om te weten waar producten vandaan komen.

Base – een goede basis

Rechthoekig, ovaal, rond of statafel – Base is een basisstuk dat de natuur in huis brengt. Hij is robuust, aansprekend, gemaakt van massief hout en beton en zo stabiel dat ook de volgende generatie er nog veel plezier aan kan beleven. Base is een ontwerp van Jorre van Ast en werd geïntroduceerd in 2013 als het eerste product uit de Local Wood-collectie. Hij is gemaakt van massief eiken en verkrijgbaar arco we are – arco we make tables in verschillende afmetingen tot een lengte van 3,60 m. Niet alleen de tafel, maar ook de bijbehorende Base-zitbank is uitgevoerd in lokaal eiken en is daarmee net zo sterk als de tafel – perfect voor een plaats waar veel mensen in- en uitlopen.

Trestle table – een minimalistische alleskunner met eigentijdse uitstraling

Met de Trestle table vertaalt Jorre van Ast de praktische uitstraling van een schragentafel in een dynamisch model om aan te leven. Voor Arco is dit nieuwe type tafel een ideale aanvulling in het assortiment. De Trestle table is bij zijn introductie in 2017 opgenomen in de Local Wood collectie.

Het tweedelige tafelblad rust op aluminium schragen met drie poten, die met de hand in hoogte verstelbaar zijn (71 tot 78 cm). Daarmee kan deze tafel eenvoudig perfect gepositioneerd worden en aangepast worden aan allerlei gebruikssituaties. De massief eiken Trestle table is verkrijgbaar in vier maten en komt in de meest uiteenlopende ruimten uitstekend tot zijn recht. Met deze tafel speelt Arco in op de steeds verder vervagende grenzen tussen verschillende woonfuncties. Eten, werken, feestvieren – Trestle is een uitnodigende ontmoetingsplek, die meer dan elke andere tafel past in een duurzame leefstijl.

Over Arco

Het Achterhoeks familiebedrijf uit Winterswijk ontwerpt, ontwikkelt en produceert al sinds 1904 tafels en bijbehorende meubelen zoals stoelen, kasten, klein meubilair en accessoires. Alle producten worden in de eigen fabriek geproduceerd, het liefst met lokale materialen. Vakmanschap, duurzaamheid en innovatie staan hierbij voorop. Arco gebruikt de nieuwste technieken en maakt meubels die opvallen door hun verfijnde detaillering en een hoog aanraakgehalte. Het bedrijf werkt met bekende ontwerpers uit Nederland en andere landen. Inmiddels staat de vierde generatie Van Ast aan het roer. Omringd door meer dan 50 gedreven vakmensen bouwt Jorre van Ast – opgeleid als designer – voort op een stevig fundament.

Arco

EXCELLENT | magazine