Verbouwing villa in Meer België

Verbouwing villa in Meer België

Complete jaren-70 verbouwing tot nieuwbouw villa met een aanbouw binnenzwembad. Buiten de draagmuren zijn bijna alle muren heringedeeld tot een spannend verhaal. De muren in het zwembad lopen in een vloeiende beweging over in de plafonds en door de raampartij naar buiten door.
In het zwembad zijn er verticale sleuframen richting de straatkant ontworpen die voor een sleutelgat-effect zorgen. Men kan vanuit de bar op straat kijken maar niet vice vera. In het oude gedeelte zijn deze in de woonkamer herhaald wat voor een sterke samenhang en een eenheid van de villa zorgt. De mozaïek in het zwembad loopt vanuit de bar (op maat ontworpen) in het water over.

De hal richting het zwembad is volledig uit glas opgetrokken, ook de vloeren wat voor een verband met het water zorgt. De opdrachtgever zei bij het voorstel: “Moet de hal zo prijselijk worden?”. Waarop Bart van Wijk zei: “Dan heb je wél elke keer plezier als jullie door die hal lopen”. Ze hebben er nooit spijt van gehad. De lavastenen onder het glas komen terug in de open haard en worden opgelicht door vloerspots.

Centraal in de woning is er een grote kubus geplaatst van hout met daarin de toiletgroep en de berging. De wanden zijn rondom bekleed met fineerplaten de met de nerfrichtingen om en om gemonteerd zijn.
De toilet is volledig op maat ontworpen. Het witte wastafelmeubel is in dezelfde hoogglans tint gespoten als de Antonio Luppi toilet en bidet. Het water van de kraan valt op een glasplaat die tegen de muur aanloopt. Het water valt tegen de muur en loopt via een klein gaatje in het maatwerkmeubel weg. De Bizassa tegels belijnen mooi met het meubel en de nis van het raam boven. De spiegel ligt verzonken in de tegels en er is een bedieningspaneel van Bang & Olufsen naast het toilet. Tijdens werkvergaderingen stonden we regelmatig met 7 mensen in het toilet.

De openhaard is volledig op maat ontworpen. Het zijn 3 zwevende kubussen waarvan de aanvoer en afvoer door de muren links en rechts verborgen zitten. De haard staat centraal tussen de eet- en woonkamer. Vanuit het kantoor achter de haard is er een mooi zicht over de woon- en eetkamer.
De kunst in de woonkamer is door Bart van Wijk in gekocht op een expositie in Kapellen België. Het lange abstracte schilderij is door Bart op maat gemaakt speciaal voor de ruimte.

EXCELLENT | MAGAZINE

  • JEE-O en Sironi presenteren nieuwe serie JEE-O heeft samen met de Italiaanse topontwerper Brian Sironi een nieuwe collectie ontwikkeld: de flow […]
  • Bonaldo Colours Bonaldo heeft 2 kleuren geselecteerd, Rozenkwarts en Serenity, deze kleuren genereren een gevoel van […]
  • Verrassen als grote krachtVerrassen als grote kracht 'Carte blanche' Wanneer een opdracht voor B-TOO daarmee is ‘gelabeld’, is  directeur Joep Verheijen in zijn […]
  • De kijkdoos van..De kijkdoos van.. Het is net een kijkdoos, de zitkamer van Kees Marcelis (54). Maar of de vogels in de grote oude bomen veel […]
  • Macc Design realiseert droominterieur “Tijdens het gehele proces hebben we wel meerdere traanmomentjes beleefd”, blikt Maciek Dec, eigenaar van […]
  • Een perfecte woondroom De verbouwing van de landelijk gelegen klassieke boerderij was rigoureus. Waar de buitenschil van het uit […]
  • JEE-O en Sironi presenteren nieuwe serie JEE-O heeft samen met de Italiaanse topontwerper Brian Sironi een nieuwe collectie ontwikkeld: de flow […]
  • Bonaldo Colours Bonaldo heeft 2 kleuren geselecteerd, Rozenkwarts en Serenity, deze kleuren genereren een gevoel van […]
  • Verrassen als grote krachtVerrassen als grote kracht 'Carte blanche' Wanneer een opdracht voor B-TOO daarmee is ‘gelabeld’, is  directeur Joep Verheijen in zijn […]
  • De kijkdoos van..De kijkdoos van.. Het is net een kijkdoos, de zitkamer van Kees Marcelis (54). Maar of de vogels in de grote oude bomen veel […]
  • Macc Design realiseert droominterieur “Tijdens het gehele proces hebben we wel meerdere traanmomentjes beleefd”, blikt Maciek Dec, eigenaar van […]
  • Een perfecte woondroom De verbouwing van de landelijk gelegen klassieke boerderij was rigoureus. Waar de buitenschil van het uit […]