Studio La Plume

Studio La Plume

Zijn creativiteit werd al op jonge leeftijd ontdekt en erkend. De jonge Willem Pluimers, een nakomertje in een Twents gezin, volgde de studie Etaleren en Decorbouw, liep later stage bij een trendbureau en kreeg daar uiteindelijk een baan als trendspotter. Hij reisde de wereld rond en was zelfs zes jaar woonachtig en werkzaam in China. Deze ervaringen, maar zeker ook zijn aangeboren creativiteit en de ondernemende inslag van zijn vader, brengt hij samen in zijn prachtige woonzaak Studio La Plume. Als veelgevraagd interieurstylist creëert hij persoonlijke droominterieurs voor zijn opdrachtgevers.

Materialen

Warme en rijke materialen en uitgesproken kleuren geven de interieurs van Willem Pluimers, eigenaar van luxe woonzaak Studio la Plume, een unieke en spannende sfeer. “In mijn interieurs voel je de spanning tussen textuur, structuur, materiaalgebruik en toegepaste kleuren. Mensen herkennen zeker mijn handtekening als ze een interieur van me zien, maar een interieur is nooit hetzelfde. Het is geen kunstje dat wordt herhaald. Mijn toegevoegde waarde is om een persoonlijk interieur te realiseren dat echt bij de opdrachtgever past. Ze moeten zich in hun woning thuisvoelen en niet het gevoel hebben dat ze bij Willem Pluimers op de koffie zijn. Het is hun thuis, geen showroom.”

Strak, glamoureus of licht landelijk

Zijn luxe woonwinkel is onderverdeeld in maar liefst vijfentwintig volledig ingerichte stijlkamers. De warme, klassieke en gedurfde kamers tonen de veelzijdig van de zaak en de brede interesse van de eigenaar. “Mensen kunnen hier terecht voor een totaalinrichting in diverse stijlen. Van strak tot een glamoureus of licht landelijk interieur”, geeft Willem Pluimers aan, die zich gelukkig prijst met de rol van zijn grote zus Jennie binnen Studio La Plume. “Zij is verantwoordelijk voor het zakelijke gedeelte en wij vullen elkaar prima aan. We zijn eigenlijk altijd samen en gaan zelfs met elkaar op vakantie.” Tijdens Maison d’ Objet in Parijs introduceerde hij de Willem Pluimers-kussencollectie introduceerde. De kussens worden in Europa met de hand gemaakt van luxueuze en hoogwaardige materialen. De speciaal ontwikkelde decoratiekussens worden ontwikkeld door Willem Pluimers zelf. “Een leuk probeersel dat vooral is gericht op het Midden-Oosten, Rusland, maar ook in Engeland erg goed is aangeslagen.”

Samenwerking met www.baanmeubelen.nl

EXCELLENT | magazine