Comfortabel & energiezuinig wonen | TONZON

Comfortabel & energiezuinig wonen | TONZON

Slim en klimaateffectief energie besparen

Met warme voeten naar bed, een behaaglijk binnenklimaat en een lagere energierekening. Klinken deze zaken u als muziek in de oren? Kies dan voor vloerisolatie van TONZON. Vloerisolatie van TONZON is gebaseerd op het thermokussen, een in 1980 ontwikkelde en revolutionaire en unieke isolatiemethode.

Het bedrijf maakt als het ware de thermofles flexibel. Het isolatiemateriaal is volledig opvouwbaar, ideaal dus om te verwerken in krappe kruipruimtes. Maar veel belangrijker nog.. Door een unieke manier van isoleren, zijn de kussens een stuk effectiever dan de dikste pakken wol, eps of purschuim.

Ton Willemsen: “Wij zijn wereldkampioen klimaateffectief energie besparen!”

Vloeren verliezen het grootste deel van hun warmte door uitstraling naar de koudere kruipruimtebodem en de funderingsmuren. Deze kunnen aan het einde van de winter ijskoud zijn. Het TONZON Thermoskussen voor vloerisolatie is het enige isolatiemateriaal dat deze warmtestraling trapsgewijs tot vrijwel nul reduceert. Andere vloerisolaties zoals wol, purschuim en EPS (polystyreen)stralen de warmte permanent naar onderen.

TONZON verkoopt geen lucht

“Onze Thermoskussens blokkeren deze uitstraling. De enige manier waarop de warmte door de kussens heen kan dringen, is via geleiding door de lucht. Omdat de warmte van boven komt, ontstaat in de kussens een thermische gelaagdheid zoals in een boiler. Bovenin is het warm en naar onder toe wordt het langzaam kouder. De warmte wordt daardoor maar moeilijk overgebracht op de onderkant van de Thermoskussens. Die onderkant op zijn beurt draagt de warmte maar heel moeilijk over op de luchtlaag onder de kussens. Omdat de kussens zijn afgesloten kan kruipruimteventilatie de thermische gelaagdheid in de kussens niet verstoren. Wanneer ’s avonds de thermostaat wordt teruggedraaid, komt de warmte uit de kussens weer terug in de vloer. Vloeren met TONZON isolatie warmen daardoor sneller op, worden warmer en koelen veel langzamer af. Het TONZON isolatiesysteem is het eerste en enige systeem waarbij geen lucht meer wordt verkocht (en getransporteerd!)”, legt uitvinder Ton Willemsen uit, die aanstipt dat het Thermoskussen het enige vloerisolatiemateriaal is met DUBOkeur® en dat TONZON al bijna veertig jaar praktijkervaring opdeed met het materiaal.

Meer dan vloerisolatie alleen

Vloerisolatie van TONZON is uitermate geschikt voor vloeren die nog niet zijn geïsoleerd, vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd en voor vloeren die achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie. Ook is het materiaal toe te passen onder vloeren met vloerverwarming en geschikt om zowel houten als betonnen en vloeren van overige materialen te isoleren. Maar TONZON maakt meer dan het Thermoskussen alleen. Met de eveneens ontwikkelde Thermosheet kunnen ook wanden, daken, ligbaden en radiatoren worden geïsoleerd als een thermosfles.

Beter milieu

Zowel het Thermoskussen als de Thermosheet verhoogt het comfort in de woning en maakt dat u geld bespaart op uw energierekening. Daarnaast zijn het zeer duurzame producten. Zeker in vergelijking met andere isolatiematerialen. “Wij zijn wereldkampioen klimaateffectief energiebesparen. De energie die nodig is voor de productie, verpakking, het transport en de montage, is namelijk al binnen enkele winterdagen terugverdiend. Bij de overige systemen praat u al snel over een periode van twee tot maar liefst zestien jaar!”

Mensen die kiezen voor TONZON,
kiezen dus ook voor een beter milieu!

De voordelen van TONZON-vloerisolatie 

–  Bespaar tot wel 40% op uw stookkosten
–  Faire prijs/prestatie verhouding
–  Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
–  Hoger rendement op uw investering
–  Woning gebonden echtheid- en garantiecertificaat (met 10 jaar garantie)

TONZON 

Ir. Schiffstraat 220

7547 RD, Enschede

Tel: 053 = 4332391

[email protected] 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN