De bank kan duurzamer

De bank kan duurzamer

Meubels zijn eigenlijk te goedkoop. Gemiddeld wordt een bank na acht jaar al vervangen, soms zelfs al eerder. De bank is echter nog niet versleten, maar een nieuwe is voordeliger dan de bank opnieuw te laten stofferen. Vreemd eigenlijk.

Veelzijdig

De bank is het meest veelzijdige meubelstuk. We kunnen er op zitten, liggen, actief tv-kijken of indutten. Een geanimeerd gesprek voeren of lekker onderuit met een koptelefoon en een goed glas wijn. Comfort is dus belangrijk.

Comfort

Comfort wordt bepaald door het binnenwerk van de bank, het materiaal en de hoogte. Een hogere en minder diepe bank is makkelijk met het gaan zitten en opstaan. Kussens spelen ook een rol. Vaste kussens zijn stabieler dan losse kussens.

Ruimte

De grootte van de bank wordt door de ruimte bepaald. Een grote ruimte vraagt om een grote bank. Hoekbanken zijn dikwijls ruimtebesparend omdat ze in een hoek van de kamer passen en zo optimaal gebruik maken van de ruimte. De stijl wordt in belangrijke mate bepaald door de keuze in de verschillende materialen. Leer is altijd goed. Modern of retro het kan allemaal. Denk bijvoorbeeld aan de chesterfield banken.

Eigen ontwerp

Bankstyle heeft toonzaalmodel banken, maar kan banken ook op maat laten maken. Wil je een specifieke maat dan is dat mogelijk. Wat dacht je van een bioscoopbank of barbank? Ga je toch voor duurzaam en ben je erg verknocht aan je oude vertrouwde bank. Ook dat kan door het opnieuw te laten stofferen in de door jou gekozen stof of leer.

Een eigen bank samenstellen kan ook met elementen. Hierdoor zijn individuele opstellingen te realiseren. Unieke combinaties in stijl en bekleding. Een zitbank gecombineerd met een lounge bijvoorbeeld.

Goedkoop is duurkoop

Let bij een bank kopen op de duurzaamheid. Bij duurzaam meubilair moet je denken aan meubels die lang mee gaan, die niet snel slijten en die relatief milieuvriendelijk en grondstof besparend zijn. Duurzame meubels zijn dan ook vaak gemaakt van recyclebaar materiaal, van hergebruikt materiaal of ze zijn zo gemaakt dat het de natuur zo min mogelijk belast. Naast producten met een duurzame productie is de verwachte levensduur van een bank bepalend. Hierbij spelen een aantal factoren een rol, zoals het materiaal en hoe intensief het gebruikt zal worden.

Duurzaam meubilair is milieu vriendelijk geproduceerd en heeft een lange levensduur. Duurzaam biedt dus kwaliteit en garantie op de langere termijn. Duurkoop wordt goedkoop!

Bankstyle

Havenstraat 46

1271 AG Huizen

[email protected]

035 – 75 13 098

EXCELLENT | WONEN & LEVEN