Design voor intelligente woning | Basalte

Design voor intelligente woning | Basalte

Aanvulling in elk type interieur…

Het Belgische Basalte ontwikkelt design producten voor intelligente woning. Met één lichte aanraking op de Basalte schakelaar dim je zo automatisch het licht, maar start meteen ook de muziek en sluiten de gordijnen. Bovendien zijn de producten een lust voor het oog en een mooie aanvulling in elk type interieur. 

Gebruiksvriendelijk

Recent introduceerde Basalte hun design concept voor de intelligente woning. Een succesvolle lancering volgens verkoopmanager Frederik Bouw. “We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen op Basalte Home. Dit domotica-systeem is een samenhangend geheel van schakelaars, aanraakschermen, stopcontacten en zelfs luidsprekers die naadloos in de meest exclusieve interieurs passen en je moeiteloos alle functies in de woning laten bedienen.”

Stel je voor: één lichte aanraking op een schakelaar dimt niet alleen de kamer in de juiste sfeer, maar start ook aangepaste muziek, schakelt de thermostaat een graadje hoger en sluit de gordijnen. Klaar voor een gezellige avond. Bouw: “De integratie van al deze functies in een intelligent en gebruiksvriendelijk systeem is de toekomst van de moderne woning.”

Design

Basalte-producten zijn zo ontwikkeld dat ze mooi passen in elk type interieur. Dit dankzij hun verfijnd ontwerp en veelvoud aan kwalitatieve afwerkingen. Zo maakt Basalte minimalistische schakelaars, elegante touchscreens, quasi onzichtbare bewegingsmelders en veel meer. Alle Basalte producten hebben ook een éénduidige vormtaal en zijn beschikbaar in duurzame afwerkingen zoals aluminium, messing en brons.

Comfort

Ook gebruiksgemak is belangrijk in de moderne woning. Frederik Bouw: “Een domotica-systeem combineert alle technologie.n in de woning en dient om het leefcomfort van de bewoners te verhogen. Daarom ontwikkelen we onze producten en oplossingen steeds vanuit het perspectief van de eindgebruikers. Alleen zo kunnen we oplossingen bieden die tegemoetkomen aan al hun noden en wensen.”

Ellie

Het nieuwste product van Basalte, Ellie, is een mooi voorbeeld van de combinatie van design & gebruiksgemak. Dit elegante aanraakscherm heeft een verfijnd ontwerp in dezelfde stijl als de Basalte schakelaars. Bovendien kan je met Ellie heel eenvoudig verlichting, temperatuur en zelfs muziek bedienen. Hang dit minimalistische aanraakscherm op een centrale plek in je huis en het vormt de perfecte aanvulling op de bediening via jouw mobiele telefoon, tablet of schakelaars.

Elk type woning

Al een aantal jaar laat Basalte constante en mooie groeicijfers zien, zowel in Nederland als internationaal. Niet alleen bij nieuwbouwprojecten, maar ook in de renovatiebranche.

Bouw: “De integratie van domotica gaat het gemakkelijkst bij nieuwbouw, dat is zeker waar. Maar ook in de bestaande bouw is veel mogelijk. De enige voorwaarde is dat er KNX-bekabeling aanwezig is. Zo ja, dan kun je ook in bestaande woningen mooie, veelzijdige systemen uitwerken. We kennen verschillende ervaren domotica-installateurs die jouw in dit proces van begin tot eind kunnen begeleiden.”

Basalte 

Hundelgemsesteenweg 1a

9820 Merelbeke, België

+32 9 385 78 38

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN