ETC Center Europe is volop in ontwikkeling!

ETC Center Europe is volop in ontwikkeling!

Van inspireren en verbinden tot het overdragen van kennis!

15.000 M2 grote inspiratieruimte

“We heten tegenwoordig ETC Design Center Europe. Wij zijn gestart met de ETC Library, organiseren onder de naam ETC Design Experience bloeiende en leerzame inspiratiedagen vol lezingen. Daarnaast hebben we een gloednieuw restaurant dat is voorzien van een uitstraling die geheel matcht bij ons centrum en gaan ruimte bieden aan kunstenaars om te exposeren”, beantwoordt Len de Koster de vraag wat er sinds ons laatste bezoek in 2017 is veranderd. 

Natuurlijk zijn we nog steeds dagelijks bezig om het voor onze exposanten zo prettig mogelijk te maken. We zitten hier verre van stil”, vult hij aan. Al snel is duidelijk dat zijn enthousiasme en de liefde voor ‘zijn ETC’ nog steeds even groot is als twee jaar geleden. Wat ook niet is veranderd, is het hoge niveau van de exposanten en de levendigheid in de maar liefst 15.000 M2 grote inspiratieruimte. 

Familiegevoel

Samen met zijn vrouw Linda, die de styling van de algemene ruimtes verzorgt en Ditte Kolijn, managing director, is de bevlogen ondernemer verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Overigens is het ook mogelijk om op de overige doordeweekse dagen een bezoek te brengen aan het in Culemborg gelegen ETC Design Center Europe, maar dan alleen op afspraak.

Tijdens de vierjaarlijkse consumentendagen opent ETC Design Center Europe de deur voor de particuliere markt. “Maar ook deze dagen zijn puur ter inspiratie. Mensen kunnen dan kennismaken met de fraaie collecties en stijlen van onze exposanten”, legt hij uit.

“Het is en blijft mooi, als een interieurarchitect en de opdrachtgever hier een basis leggen voor een interieur of als we zien dat exposanten samenwerken en elkaar kansen gunnen. Ze versterken elkaar en zien de buurman niet als concurrent. Ook als je ziet wat voor kwaliteit, talent en vakmanschap de exposanten bieden, kun je alleen maar trots zijn”, aldus Len, die de saamhorigheid onder de exposanten roemt.

“Samen vormen we een familie. Dat meen ik echt. Dat gevoel en de wil om elkaar beter te maken is mooi om te ervaren. .”

Dé pek voor interieur-liefhebbers

ETC Design Center Europe biedt ruimte aan meer dan negentig verschillende exposanten en ongekende mogelijkheden op het gebied van interieur en exterieur. Al deze exposanten samen vertegenwoordigen meer dan vijfhonderd verschillende merken en dat maakt ETC Design Center Europe dé plek voor de interieur-liefhebber en woonprofessional.

Voor de duidelijkheid: ETC Design Center is geen luxe woonwarenhuis, maar een permanente vakbeurs voor woonprofessionals. Een plek waar ruimte is voor verschillende woonstijlen en disciplines. Van (tuin)meubelen tot behang. Van verlichting tot woonaccessoires. En van textiel tot tuinontwerp.

“Als inspiratiecentrum richten we ons op de betere winkelier, stylisten, interieurarchitecten, de hotellerie en de maritiem wereld. Op de maandag, de vaste openingsdag die we Trade Day noemen, bezoeken de woonprofessionals al dan niet samen met een opdrachtgever ETC Design Center Europe.

Voor inspiratie, maar ook om definitieve knopen door te hakken over de keuze voor een bank, stoel of kleur van het behang. Maar particulieren kunnen de producten hier niet kopen. We zijn geen winkel”, stelt Len de Koster.

 

ETC Design Center Europe in Culemborg is normaal gesproken alleen toegankelijk voor interieur-professionals. Maar op zondag 22 september opent het centrum haar deuren speciaal voor de consument.

Laat u inspireren door de nieuwste collecties van 500 gerenommeerde interieur merken uit het hogere segment. Meld u van tevoren aan voor het unieke programma en de interieuradvies sessies. Voor meer informatie en tickets ga naar ETC Design Center

 

Zondag 22 september | ETC consumenteninspiratiedag

Op zondag 22 september is het weer tijd voor een nieuwe consumenteninspiratiedag. Op die dag zijn de deuren van ETC Design Center Europe te Culemborg speciaal geopend voor consumenten.

Bent u een echte interieurliefhebber? Heeft u behoefte aan de nieuwe inspiratie of bent u aan iets totaal nieuws toe in uw interieur?

In ons centrum van 15.000 M2 vindt u meer dan 90 exposanten die u de nieuwste collecties laten zien en u meer kunnen vertellen over de laatste trends op het gebied van interieur en exterieur.

Ook kunt u die dag een lezing bijwonen van interieurarchitect Michiel de Zeeuw, kunstenares Alisa Lim A Po ontmoeten tijdens de meet & greet of uw prangende woonvragen stellen aan een van onze interieuradviseurs.

Het programma start op 22 september om 11:00 uur met een interessante lezing van interieurarchitect en televisiepresentator Michiel de Zeeuw. Om 14:00 uur vindt er een exclusieve Meet & Greet plaats met kunstenares Alisa Lim A Po. Wanneer u uw toegangsticket aanschaft voor de consumenteninspiratiedag, kunt u zich direct opgeven voor de lezing en de Meet & Greet. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Elk interieur een ander verhaal

Michiel de Zeeuw legt tijdens zijn lezing uit waar u rekening mee kunt houden in uw interieur, maar laat ook zien dat u niet direct alles hoeft te veranderen. Elk interieur vertelt immers een ander verhaal.

Wie bent u of wie wilt u zijn? Daarnaast is het mogelijk om tijdens de speeddates uw woonvraag te stellen aan deze talentvolle architect. Neem gerust uw plattegrond en foto’s mee en wie weet maakt u kans op een gepersonaliseerd advies. Beeldend kunstenares Alisa Lim A Po zal tijdens de consumenteninspiratiedag speciaal kunstwerken uit haar tentoonstelling Elements exposeren. In deze tentoonstelling vertaalt Lim A Po gekoesterde gevoelens en intieme momenten van geluk naar tijd en plaats, waarbij ze veelvuldig gebruikmaakt van organische beeldtaal.

Interieuradvies van een echte interieur-professional

Naast dit programma is het mogelijk om u aan te melden voor een kosteloos interieuradvies van 30 minuten. Of u nu midden in een verbouwing zit of u zich al jaren niet thuis voelt in uw eigen interieur, tijdens de consumenteninspiratiedag staan er maar liefst vijf verschillende interieur-professionals voor u klaar: Shima Ganesh (creative director bij Codart Interiors), Madelon Overeijnder (eigenaresse Design Unlimited), Diane Bekkers (oprichter Diane Interieurontwerp) Marja Bliek (Mevi Interior Design) en Sandra Struijker Boudier van Boudier Interior Design.

Op de website van ETC Design Center Europe kunt u een afspraak maken met uw favoriete interieur-professional.

23 september | ETC Design Experience

11:00 uur – Trendlezing Gaby van Gestel

Gaby onderzoekt ontwikkelingen op het gebied van lifestyle, retail & design. Ze zet de diverse actuele stromingen helder uiteen en maakt op basis daarvan trendscenario’s. Gaby neemt u tijdens deze lezing mee op een visuele reis langs de nieuwste trends. Ze geeft achtergrondinformatie over de herkomst daarvan en schetst welke kansen deze ontwikkelingen u kunnen bieden. Haar lezing is gevuld met positieve signalen en inspirerende initiatieven.

12:30 uur – Presentatie Van Sand

Tijdens de lezing van Van Sand staan de collecties van Rebel Walls & Sandberg Wallpaper centraal. Zo maakt u kennis met de filosofie achter hun collecties en wordt u meegenomen in het ontwerpproces. Ook zal worden toegelicht wat de mogelijkheden zijn voor u als interieurdesigner. Naderhand kunt u de collectie van zowel Rebel Walls als Sandberg Wallpaper bekijken op de stand van Van Sand.

14:00 uur – Lezing Daniëlle de Jonge

Daniëlle is expert in eigentijdse klantrelaties en veelgevraagd spreker. Daniëlle: “One size fits none.” Zeker als het gaat om klantgerichtheid, verwachten klanten persoonlijke aandacht. Klanttevredenheidsonderzoeken tonen steeds opnieuw aan: “Een tekort aan aandacht is de belangrijkste reden om van leverancier te wisselen.” Tijdens haar lezing geeft Daniëlle doeltreffende tips en voorbeelden uit de praktijk over hoe u de verwachtingen van uw klant kunt overtreffen.

15:30 uur – Presentatie Van Sand

Tijdens de lezing van Van Sand staan de collecties van Rebel Walls & Sandberg Wallpaper centraal. Zo zult u kennis maken met de filosofie achter hun collecties en wordt u meegenomen in het ontwerpproces. Ook zal worden toegelicht wat de mogelijkheden zijn voor u als interieurdesigner. Naderhand kunt u de collectie van zowel Rebel Walls als Sandberg Wallpaper bekijken op de stand van Van Sand. U treft Van Sand aan op de eerste verdieping in stand 96c.

Meld u aan! 

 

ETC Academy

“Waar ik enorm trots op ben is de door de dames op kantoor bedachte en ontwikkelde ETC Academy. Wij zijn altijd bezig met vernieuwen en het verbeteren van ons bedrijf en dit is daar een mooi voorbeeld van”, aldus Len de Koster.

Hij vervolgt: “Wij bieden onder de noemer ETC Academy diverse cursussen, trainingen en workshops aan die door verschillende samenwerkingspartners worden gegeven in de sfeervolle ETC Design Lounge: een ruimte geschikt voor presentaties, lezingen en verschillende interactieve manieren van kennisoverdracht.

Het aanbod is zeer breed. Van een cursus in interieur-fotografie tot lessen in handmatig tekenen. Maar ook voor het perfect aanbrengen van behang kunnen geïnteresseerden hier terecht. Deze cursus wordt gegeven door specialisten van het kwaliteitsmerk Arte. Voor vakmensen, maar ook voor winkeliers en interieurontwerpers die zo hun kennis over product en techniek kunnen vergroten.”

Het cursusaanbod wordt gegeven in samenwerking met onder meer Annelies Valentijn van De Lichtschool, Fauzia Mahomed Radja van FM Consultancy, Marian van Olst van Sketchup Plaza, Olga Adler van Interior Sketch en Stephanie Borgers van Samfish graphic design.

Agenda | ETC Academy

24 september | Combinatiecursus Sketchup + realistisch tekenen 1/3 van 10:00 tot 13:00 door Sketchup Plaza & Interior Sketch

26 september | Lichtopleiding interieurprofessional (les 1/1) van 10:00 tot 16:00 uur door De Lichtschool handmatig perspectief tekenen (les 1/4) van 09:30 tot 12:30 uur door Interior Sketch

30 september | Arte Wallpaper Training Center (les 1/1) van 09:30 tot 16:00 uur door The Arte Group

1 oktober | Combinatiecursus Sketchup + realistisch tekenen 2/3 van 10:00 tot 13:00 uur door Sketchup Plaza & Interior Sketch

3 oktober | Handmatig perspectief tekenen (les 2/4 van 09:30 tot 12:30 uur door Interior Sketch Photoshop (les 1/1) van 10:00 tot 15:30 uur door Samfi sh

8 oktober | Combinatiecursus Sketchup + realistisch tekenen 3/3 van 10:00 tot 13:00 uur door Sketchup Plaza & Interior Sketch Green International Design & Decoration Academy – level 2 (les 1/2) van 08:30 tot 17:00 uur door GIDDA by Serge Friant

9 oktober | Green International Design & Decoration Academy – level 2 (les 2/2) van 08:30 tot 17:00 uur door GIDDA by Serge Friant

10 oktober | Handmatig perspectief tekenen (les 3/4) van 09:30 tot 12:30 uur door Interior Sketch InDesign (les 1/1) van 10:00 tot 15:30 uur door Samfish

11 oktober | Sketchup – vervolgcursus (les 1/1) van 10:00 tot 16:00 uur door Sketchup Plaza

15 oktober | Green International Design & Decoration Academy – level 3 (les 1/3) van 08:30 tot 17:00 uur door GIDDA by Serge Friant

16 oktober | Green International Design & Decoration Academy – level 3 (les 2/3) van 08:30 tot 17:00 uur door GIDDA by Serge Friant

17 oktober | Green International Design & Decoration Academy – level 3 (les 3/3) van 08:30 tot 17:00 uur door GIDDA by Serge Friant

28 oktober | Handmatig perspectief tekenen (les 4/4) van 09:30 tot 12:30 uur door Interior Sketch

Meer informatie over de ETC Academy! 

 

 

ETC Design Center Europe

+31 (0)345 51 96 46

Randweg 20 Culemborg

EXCELLENT | WONEN & LEVEN