Industrieel interieur is stoer design!

Industrieel interieur is stoer design!

Een industrieel interieur heeft de sfeer van een grote ruimte met hoge plafonds en een betonnen gietvloer.

Een industrieel interieur is robuust waarbij bakstenen, beton en leidingwerk nog zichtbaar zijn. Zo’n ruimte vraagt om een paar grote objecten, zoals een stoere fabriekslamp, leren bank of een houten eettafel met stalen onderstel. Kenmerkend zijn robuuste onbewerkte materialen zoals  metaal, beton en leer. Hout zorgt voor de warmte en voorkomt een kil interieur.

Industriële kleuren

Bij een industrieel interieur zijn de kleuren van de materialen bepalend: zwart staal, grijs beton of bruine bakstenen. Een bruine bank of industrieel groen vloerkleed geven comfort en warmte.
Industrieel interieur in de woonkamer

Er is  een ruim assortiment aan industriële woonaccessoires en andere producten voor een industrieel interieur. Denk bijvoorbeeld aan industriële banken, een industrieel vloerkleed, industriële tafels of een industrieel tv meubel.

Bij woonaccessoires zijn de producten ook robuust industrieel; wijnrekken, kandelaars, klokken en wandrekken. Vintage items matchen ook uitstekend met modern design, zolang je de juiste materialen en kleuren kiest. De primaire kleuren zijn goed te combineren met bruin, goud en koper.

Design

Piet Hein Eek met de houten lattenkast van sloophout. Gerrit Rietveld met de kinderstoel uit 1918; de kratstoel en de beroemde Rood-blauwe stoel. Ontwerper Marcel Wanders met de stalen knotted chair. Meubelontwerpen uit de Bauhaus periode inspireren huidige ontwerpers nog steeds voor de functionele en minimalistische meubelontwerpen. Nog steeds worden oude ontwerpen gefabriceerd onder andere door Cassina. Designklassiekers zijn bij uitstek geschikt voor een industriële inrichting.

De industriële woonstijl houdt niet op bij de woonkamer. Of het nu om uw hele huis gaat of alleen uw woonkamer of slaapkamer, een industrieel interieur design is voor elke ruimte geschikt.

Meer informatie | Robuuste Tafels

EXCELLENT | WONEN & LEVEN