Ingrijpende update!

Ingrijpende update!

Domotica moet u ondergaan …

Domoticabedrijf de Opera Domotia uit Oisterwijk zit niet graag stil. Hun in 2015 gebouwde, en met een Cedia Award bekroonde showroom, is nu al geüpdatet naar meer, mooier en vooral luxer. Dit betekent nóg meer beleving voor architecten, installateurs, ontwikkelaars en ook particulieren. 

CEDIA Award

Alsof het nog niet genoeg was, vier jaar geleden nu. Voor de derde keer had domoticabedrijf De Opera Domotica uit Oisterwijk een CEDIA award gewonnen, dit keer vanwege de realisatie van een showroom ‘waar elk denkbaar domotica-element te zien, getoond en te beleven viel’.

Een bijzonder boeiende ervaring, aldus de jury, reden om de showroom uit te roepen tot de beste van alle inzenders. En nu, nauwelijks vier jaar later, is er dus alweer een verbeterde tweede versie. Luxer, moderner en met nog meer domoticatechniek ingericht dan de vorige, aldus de enthousiaste directeur Jacco Troost.

“Wat wij hier doen is echt uniek. Nergens in de wereld vind je een showroom, waar zoveel toepassingen onder hetzelfde dak te vinden zijn. En al helemaal niet na deze upgrade.”

Ondergaan

De Opera Domotica is een in domoticatechniek gespecialiseerd ‘totaalbedrijf’ dat digitale- en domoticatechnieken ontwikkelt, produceert en installeert, ‘vanaf de perceelgrens tot aan de videofoon bij de voordeur’. Onder het motto Discover your senses besloot het bedrijf in 2015 tot de realisatie van een showroom voor bezoekers. Die was er toen nog niet, althans niet in Nederland.

Troost: “Domotica kun je proberen uit te leggen, maar veel beter is die te ondergaan. Wij wilden onze klanten een ervaring bieden die ze nog lang zou heugen. Kwaliteit staat voorop, daar valt niet aan te tornen. Ben ik een perfectionist? Absoluut. En dat levert vooral onze klanten enorm veel voordeel op.”

Geurmachine

Een van de gerealiseerde upgrades betreft de homecinema. Deze is volledig vernieuwd en draait nu ook op een Atmos-systeem. Verdere veranderingen zijn de realisatie van een inpandige sterrenhemel, uitbreiding van de te bedienen touch screens en verbetering van de ‘geurmachine’.

Troost: “Voor veel mensen misschien een curiositeit, maar geurmachines zijn al enige tijd een bekend en beproefd domotica-middel voor het bereiken van bepaalde sferen. Met behulp van geavanceerde injecteer-technieken worden geuren toegevoegd aan het ventilatiesysteem. Je moet het er natuurlijk niet te dik bovenop leggen, zuinig zijn met doseren. Maar met een subtiele zweem van versgebakken brood in huis wordt je woning toch echt eerder verkocht.”

Besturing

Alle producten die het bedrijf ontwerpt, levert en installeert draaien op een besturingssysteem van Crestron. Het merk wordt algemeen beschouwd als hoogwaardig op het terrein van domoticatechniek. Ook in de showroom, waar tevens het nieuwe Crestron Home systeem volledig ervaren kan worden. Niet voor niets, zegt Troost.

“Crestron biedt veel meer mogelijkheden dan andere systemen. Speciaal voor deze toepassing hebben we Easy Acces ontwikkeld, een grafische user interface met touchscreen waardoor besturingssysteem en bediening nog beter op elkaar zijn afgestemd. Supersimpel, binnen een of twee klikken ben je op je bestemming. Ook te zien in onze vernieuwde showroom inderdaad.”

De Opera Domotica B.V.

Gemullehoekenweg 59

5062 CA Oisterwijk

Tel: 013-5299610

[email protected]

BEZOEK OPERA DOMOTICA
OP DE EXCELLENT WOONBEURS 2019!

BESTEL UW TICKETS