TE KOOP | spectaculaire villa

TE KOOP | spectaculaire villa

€ 2.695.000 k.k

Authentieke elementen

Midden in het natuurgebied op een kwartiertje rijden van het Amsterdamse centrum, dé toplocatie voor spectaculair wonen op de Barns. Wie dit huis voor het eerst binnenstapt en kennismaakt met de zee aan ruimte achter de gevels en onder de majestueuze houten kap, krijgt de verrassing van zijn leven. Elke ruimte is op zijn eigen manier indrukwekkend.

Op een aantal wezenlijke en authentieke elementen van een 250 jaar oude boerderij is een volledig nieuw woon-werkhuis onder architectuur gerealiseerd. Duurzaamheid heeft een grote rol gespeeld; driedubbel glas, optimale isolatie en verwarming en koeling middels aardwarmte hebben geleid tot het predicaat energielabel A.

Enorme ruimtelijkheid

De Barns is geen optelsom van kamers maar is gebaseerd op een uniek nieuw woonconcept wat zich kenmerkt door intimiteit in de grote ruimte. Iedere activiteit is naar specifieke behoefte gefaciliteerd en op een logisch plek in de grote beschikbare ruimte gerangschikt.

De enorme ruimtelijkheid van de oude schuur met zijn pracht houten kapconstructie is gehandhaafd waardoor er aanzienlijk meer m3’s per m2 zijn gerealiseerd dan in ieder ander woonhuis. Het volledige nieuwe voorhuis heeft dezelfde ruimtelijkheid meegekregen van de architect. Middels zeer grote ramen is een directe verbinding met het omliggende natuurgebied Naardermeer gecreëerd.

Voor de toekomst

Naast een perfecte en unieke woonfunctie biedt het object ook werkruimten voor bijvoorbeeld een kunstenaar, een denker, een muzikant en ontmoetingen. Het complex is opgebouwd uit een aantal functionele zones die enerzijds in open verbinding met elkaar staan en anderzijds middels grote deuren gesepareerd kunnen worden. Dit Activity-Based concept is voor woningbouw uniek. De Barns is in zijn woonconcept, architectuur en duurzaamheid zijn tijd vooruit en meer dan klaar voor de toekomst.

Entreezone

Deze bevindt zich op de begane grond en heeft een werk-vergaderruimte en een historische wijnkelder. Op de verdieping zijn twee logeerverblijven met badkamer en toilet.

Livingzone

De livingzone is te vinden op de begane grond. Het is een riante ruimte van 205 m2 met een grote openhaard met zithoek, TV hoek, Eettafel voor 24 personen, open keuken en rust hoek. Daarnaast is een bijkeuken met een was en strijkkeuken.

Privézone 1

Dit is een ruimte van 110 m2 waarin een designbadkamer, dressing en een bibliotheek met studieplek te vinden is. Op de openverdieping vind je de masterbedroom.

Privézone 2

Deze zone is 55 m2 met een woon/werkkamer en een badkamer. op de open tweede verdieping bevindt zich nog een slaapplaats.

Bijgebouw

Het bijgebouw is een separaat gebouw die gebruikt wordt als techniekruimte, atelier en werkplaats. Deze ruimte is verdeeld over een gesloten ruimte van 85 m2 en een overdekte buitenruimte van 60 m2.

Tuin

Rondom het huis is een buiten tuin met een boomgaard met 25 klassieke fruitbomen en loopt het perceel naadloos over in het natuurgebied waarin Galloway koeien, schapen, reeën en klein wild grazen en wonen. Het is een eldorado voor een grote diversiteit aan vogels.

Lage kosten

Het complex is thans zeer ruimtelijk van opzet. Met speels gemak en relatief lage kosten kan er in het hoofdgebouw vloeroppervlak bij gemaakt worden. Er kunnen bijvoorbeeld 3 extra slaapkamers en een extra werkkamer extra worden gerealiseerd.

Drieklomp Makelaars & Rentmeesters

Apeldoornsestraat 95

3781 PM Voorthuizen

(0342) 474000

[email protected]

EXCELLENT WONEN & LEVEN