Modern droomchalet in de Alpen

Modern droomchalet in de Alpen

Twee moderne droomchalets in de Alpen, verbonden door een ondergrondse wellness en garage. Een sfeervolle, zeer ruime woning passend bij de omgeving en voorzien van alle luxe en comfort. De gelukkige eigenaren vroegen Wolterinck Design Studio & Store de complete interieurarchitectuur te verzorgen en een prachtig totaalproject te realiseren. Het resultaat is een droomverblijf dat maar liefst dertig slaapplekken telt, omringd is door een designtuin van Wolterinck en voorzien van prachtige high end maatwerkkeukens van Culimaat.

Totaal concept

In Nederland werkte het echtpaar al tot grote tevredenheid samen met Wolterinck Design Studio & Store. Ze zijn zeer te spreken over te typische stijl van het zeer veelzijdige en hoogwaardige bedrijf. Rust, ritme en symmetrie vormen de basis van de ontwerpen. Natuurlijke materialen en een ingetogen kleurgebruik dragen bij aan het passende geheel. “Het echtpaar vroeg of we kritisch naar de plattegronden van de aangekochte chalets konden kijken. Samen zijn we daar steeds dieper op ingegaan en dit leidde tot een groot project waaraan we een jaar fulltime hebben gewerkt. We zijn begonnen met het aanpassen van de gehele indeling en hebben wanden doorgebroken en toegevoegd. De volgende stappen waren de tuin, het ontwerp en de materialisatie. Alle vaste elementen, zoals de haarden, keukens en wandbekleding, zijn door ons ontworpen. De meeste meubels zijn van een andere partij. Toch kunnen we zeker spreken over een totaalconcept van Wolterinck Design Studio & Store”, aldus Janneke van Woudenberg, senior designer bij Wolterinck en zeer nauw betrokken bij dit project. Een intensief project dat ondanks de afstand tussen het in Laren gevestigde Wolterinck en de locatie van het designchalet vlekkeloos verliep.

Juiste balans in interieur

Om het interieur en de sfeer aan te laten sluiten bij de omgeving van de Alpen, wijkt de stijl iets af van de overige projecten van Wolterinck Design Studio & Store. “Om de relatie met de omgeving te benadrukken hebben we hier voor warme materialen met veel textuur gekozen. Zo zorgen de ruwe stenen wanden, het veelvuldig toegepaste natuursteen, de houtblokken en schapenvachtjes voor de typische chaletsfeer, maar we zijn hierin uiteraard niet doorgeslagen. De balans moet goed zijn. Enerzijds heb je de warmte van de bergen en anderzijds wil je ook een modern designchalet realiseren. De houten plafonds waren bijvoorbeeld een gegeven waarmee we moesten werken en daar hebben we een moderne gietvloer tegenover geplaatst. Een modern element dat voor het gewenste en interessante contrast in de woning zorgt”, stipt Janneke aan. De ervaren designer kijkt met veel genoegen naar het gerealiseerde eindresultaat en benoemt het trappenhuis als lichtend voorbeeld van de wijze waarop Wolterinck Design Studio & Store de relatie met de omgeving heeft weten te vatten. “Het ruwe blauwstaal in combinatie met ruwe stenen treden geven je echt het gevoel dat je in de bergen bent. Een sfeermakende eyecatcher in een prachtige woning.”

EXCELLENT | magazine