Zaligheid uit een Bertazzoni oven

Zaligheid uit een Bertazzoni oven

De chocoladesensatie van het toetje Torta Cioccolatina. Dit is voor het Italiaanse familiebedrijf Bertazzoni het ultieme ingrediënt van een stijlvol familiekerstfeest. Niet voor niets zijn deze chocokubusjes het favoriete dessert van de familie die de wereld al 130 jaar verblijdt met Italiaanse designkookapparatuur.

Zelf maken

Op een van de kook-ovencombinaties uit de Heritage Series kan dit overheerlijke dessert sowieso niet mislukken. Het design doet denken aan de traditionele Italiaanse ovens van weleer, de technologische mogelijkheden komen tegemoet aan de eisen van nu.

Recept voor Torta Cioccolatina

  • 200 gram suiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 200 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 70 gram bloem
  • 1 klein zakje vanillesuiker
  • Poedersuiker ter decoratie
  • 1 snufje zout

Mix de suiker en eierdooiers in een grote kom tot je een vloeibare gele crème hebt. Zet een metalen kom (of een pan als je geen metalen kom hebt) enige tijd in de vriezer. Gebruik deze metalen kom om de eiwitten stijf te kloppen – voeg een beetje zout toe. Schep de eiwitten door de gele crème, zodat je de luchtigheid behoudt. Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Voeg dit aan de hoofdmix toe, net als de bloem en de vanille. Verwarm de mix dertig minuten in je Bertazzoni-oven op 140 graden – of 25 minuten als je een gasoven hebt. De Torta Cioccolatina moet vochtig blijven aan de binnenzijde, zoals een brownie. Decoreer met poedersuiker en serveer in kleine blokjes. Genieten maar.

http://www.bertazzoni.com

EXCELLENT | magazine