Culimaat – Project Oisterwijk

Culimaat – Project Oisterwijk

Precies volgens wens

De living en de keuken van dit huis lopen naadloos in elkaar over. Precies volgens de wensen van de bewoners en uitgewerkt door architect Bob Manders.

De keuken fungeert niet zozeer als kookvertrek maar meer als meubelstuk. De verschillende grijstinten uit het interieur komen allemaal terug in het marmeren keukenblok.

Het lijnenspel van het marmer accentueert het massieve karakter van dit meubelstuk. Om ervoor te zorgen dat het geheel niet te zwaar oogt, zweeft het blok vier centimeter boven de gegoten vloer. In de achterwand zit een bar verborgen, elektrisch afgesloten met een leren paneel. Een werkblad of afzetruimte als er gekookt wordt, ’s avonds een compleet ingerichte bar.

Kitchen Design award

Doordat we het marmer tijdens de realisatie van het keukenconcept verlijmd hebben in plaats van gekit tijdens de plaatsing, zie je nauwelijks naden lopen in deze keuken. Om het gevoel van een compleet zwevend blok nog verder te versterken, hebben we geen poot gebruikt voor onder het blad. Het marmer op de verticale delen heeft een speciale behandeling gehad waardoor het een grove structuur krijgt. Het zorgt voor een rauwere, meer industriële look. Op de werkbladen is het marmer geïmpregneerd en volledig glad. In 2015 won deze keuken een Kitchen Design award.

 

Culimaat – High End Kitchens
De Enst 7
5258 BM Berlicum

Tel. +31 (0)73 503 9060
[email protected]
Culimaat project Oisterwijk