Exclusieve keukenapparatuur | Gaggenau

Exclusieve keukenapparatuur | Gaggenau

Streven naar perfectie …

Dat is waar Gaggenau voor staat. De luxe keukenapparatuur wordt voor een groot deel met de hand gemaakt en gecontroleerd. Deze passie voor ambacht zit in het DNA van het bedrijf. 

“Het werk dat wij nu doen is gebaseerd op jarenlange ervaring van generaties van ambachtslieden”, zegt Piet-Jan van der Meijs, Rayon Manager van Gaggenau. Die passie voor handwerk betekent echter niet dat Gaggenau in het verleden is blijven steken. Integendeel: Het bedrijf is voortdurend bezig met innovatie. 

 

“Traditionele ambacht gecombineerd met de nieuwste technologie!”

Eén van de innovaties waarin het toonaangevende bedrijf zich specialiseert is kookplaten met geïntegreerde afzuiging of werkbladafzuiging, voorzien van flexinductie zones.

“De kookplaat detecteert zelf waar de pan staat en zorgt ervoor dat de kookzone op de juiste plaats wordt verwarmd. Grote pannen, braadsleden en teppanyaki-platen, u kunt ze allemaal probleemloos gebruiken op een dergelijke flexinductie kookplaat”, zegt Maaike van Vonderen, Sell Out Manager bij Gaggenau.

Daarnaast maakt Gaggenau indrukwekkende koelapparaten, waaronder wijnklimaatkasten, om delicate wijnen op de juiste temperatuur te bewaren.

 

Pioniers in ovens

Gaggenau is de pionier als het gaat om ovens. Twintig jaar geleden ontwikkelde het bedrijf een unieke combi-stoomoven met vaste wateraansluiting en -afvoer. Deze combi-stoomoven is naast stomen, smoren, bakken, koken, grillen, gratineren en regenereren, ook geschikt voor sous-vide koken. Een bereidingswijze die op dit moment erg trendy is.

Ook bakken is, mede dankzij programma’s als Heel Holland Bakt, weer helemaal hip. Bijzonder aan de bakovens van Gaggenau is dat ze altijd zijn voorzien van een draaideur, waardoor ze eenvoudig toegankelijk zijn. Daarnaast kan de oven tot wel 300 °C worden verwarmd. Ook kan onder in de oven een pizzasteen met extra verwarmingselement worden geplaatst. “Daarmee kun je bijvoorbeeld in 2 minuten een flammkuchen bakken”, zegt Piet-Jan van der Meijs gedreven.

De smart-kitchen

Veel apparaten van Gaggenau beschikken over een WiFi-module met Home Connect. Deze inbouwapparaten kunnen worden aangesloten op Domoticasystemen waarmee veel luxueuze villa’s tegenwoordig zijn uitgerust. “Je oven voorverwarmen als u naar huis rijdt, de vaatwasser starten terwijl u op de bank zit en een kop koffie zetten vanuit uw bed; het is allemaal mogelijk”, vertelt Maaike van Vonderen enthousiast.

Zelf ervaren?

Bent u  enthousiast geworden en wilt u de exclusieve keukenapparatuur van Gaggenau zelf ervaren? Dat kan in Gaggenau’s prachtige flagship showroom in Hoofddorp, nabij Amsterdam. Hier worden ook regelmatig kookdemo’s gegeven die u gratis kunt bijwonen.

 

Gaggenau Flagship showroom

Showroom | Taurusavenue 36

2132 LS, Hoofddorp

Tel: 088 – 4244929

EXCELLENT | WONEN & LEVEN