Keukens van pure klasse | Fred Constant

Keukens van pure klasse | Fred Constant

Het resultaat van creativiteit, vakmanschap en het gebruik van natuurlijke materialen

Tot in de het kleinste detail ademenen de oogstrelende keukens van Fred Constant perfectie en liefde voor het ambacht. In de sfeervolle en inspirerende showroom komt de geur van verse koffie en lekkere gerechten u tegemoet.

De creatieve ervaren ontwerpers zetten uw dromen met liefde op papier. De  ambachtsmensen de naastgelegen werkplaats met passie en met louter natuurlijke en eerlijk materialen vervaardigen uw exclusieve en oogstrelende keuken.

Pure, met de hand gemaakte, klasse van een Nederlands familiebedrijf. En hond Pieter? Die ontvangt u vriendelijk en kwispelend. 

Levende materialen

Naamgever en eigenaar Fred Constant komt uit een echte meubelmakerfamilie. Zijn vader leerde het vak van zijn opa en Fred op z’n beurt van zijn vader. “En ik bracht – en breng – de kennis en kunde over aan mijn team in de werkplaats. We onderscheiden ons vooral door het gebruik van massief hout dat ‘leeft’, iets dat andere bedrijven niet aandurven.

Hout kan krimpen, uitzetten of kromtrekken als het niet door vakmensen wordt behandeld. Wij bewerken het hout op ambachtelijke wijze. Met aandacht voor het milieu.

Zo zijn alle toegepaste lakken watergedragen, verwerkt de biomassakachel het zaagafval en gebruiken we uitsluitend kunstmatig gedroogd hout met FSCkeurmerk”, aldus de meubelspecialist.

“Naast massief hout – we passen als enige in Nederland de exclusieve Zuid-Amerikaanse houtsoort Tabacca toe in onze projecten – werken we veel met natuurlijke materialen als brons, rvs, messing, beton, natuursteen en marmer”, aldus de vakman, die tevreden kijkt naar het feit dat dochter Elisabeth Constant gepassioneerd werkzaam is in het familiebedrijf.

Van ontwerp tot plaatsen

De werkplaats en showroom zijn gevestigd in een karakteristiek oud fabriekspand in Assendelft, dichtbij Amsterdam. Alle interieuronderdelen – Fred Constant realiseert naast prachtige keukens ook onder meer kastenwanden en meubel maatwerk voor woon- en slaapkamers – worden hier van ontwerp tot eindproduct onder één dak geproduceerd. De ontwerpafdeling en de werkplaats liggen naast elkaar, slechts gescheiden door een grote glazen wand, waardoor het proces efficiënt verloopt.

Fred Constant: “Voor de klanten een bijzondere ervaring, vanuit de showroom kunnen zij immers zo de werkplaats inkijken én inlopen om te zien hoe er wordt gewerkt. De wisselwerking tussen het ontwerp- en productieproces is op deze manier optimaal. Daarnaast werken wij met eigen chauffeurs, monteurs en installateurs.

Stijlvol en gebruiksvriendelijk 

De met de hand gemaakte maatwerkkeukens zijn stijlvol, perfect afgewerkt én efficiënt in gebruik. Fred: “Een qua uitstraling fantastische keuken die niet gebruiksvriendelijk is, is in onze ogen geen goeie keuken. De logistiek is voor ons een belangrijk aspect in de ontwerpfase.” Om een perfecte afwerking te kunnen garanderen, worden alle keukens inclusief apparatuur geleverd.

“We zijn dealer van diverse merken uit het topsegment. Denk hierbij aan onder meer Miele en Gaggenau. Onze topontwerpers zijn bovendien op de hoogte van de laatste trends en mogelijkheden op het gebied van keukenapparatuur.” De diverse opstellingen in de inspirerende showroom tonen de klasse en de mogelijkheden van het familiebedrijf. Populair is de keuken die in samenwerking met Sterrenchef Ron Blaauw is ontworpen.

“In zijn nieuwe woning wilde Ron per se weer een keuken van ons. De keuken moest heel dicht in de buurt komen van een professionele keuken, maar dan wel met een gaaf design. Met mooie, warme materialen. Dit leidde uiteindelijk tot een keuken waarin massief hout en blauwstaal een prachtige combinatie vormen”, aldus Fred Constant, die afsluitend aangeeft dat zijn bedrijf veelvuldig samenwerkt met interieurarchitecten.

“Wij ontwerpen samen met de designer en ontzorgen hem of haar en de opdrachtgevers. De korte lijnen binnen ons bedrijf vergemakkelijken het samenwerkingsproces.”

Fred Constant

Industrieweg 15B

1566 JN, Assendelft

Tel: 075 – 6229387

[email protected] 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN