Zes keer ultiem genieten! | Culimaat

Zes keer ultiem genieten! | CulimaatPrijswinnende keukenspecialist Culimaat High End Kitchens realiseert – al dan niet in samenwerking met toparchitecten – keukens van een afzonderlijk niveau. De keukens stralen luxe en warmte uit en kennen een ongekende en subtiele detaillering. Speciaal voor EXCELLENT Magazine selecteerde Culimaat zes gerealiseerde droomkeukens. 

Technisch en esthetisch meesterwerk

Het oogstrelende, in boekvorm toegepaste marmer, de luxe apparatuur, het harmonieuze lijnenspel, de spanning tussen de veelal zwarte achterwanden en de witte ombouw van het eiland én het technisch hoogwaardige afwerkingsniveau maken deze keuken tot een heus meesterwerk.

Twan Swanenberg van Culimaat: “Op deze keuken mogen wij, maar ook de betrokken designers Bob Manders en Eric Kuster bijzonder trots zijn. En laten we ook vooral de vrouw des huizes niet vergeten. Zij speelde een grote rol in het ontwerpproces en de uiteindelijke realisatie.”

Het prachtige resultaat van creativiteit en vakmanschap

“Het is een genot om in deze keuken te koken. Designer Eric Kant voelde perfect aan hoe wij de keuken wensen te gebruiken en te beleven. Alles is op de voor ons juiste plek gesitueerd, terwijl de verschillende materialen niet alleen aansluiten op onze wensen, maar de keuken eveneens geschikt maken voor intensief gebruik.

Daarnaast is het natuurlijk ook qua uitstraling een prachtige keuken, die door Culimaat als perfect totaalplaatje is gerealiseerd”, aldus de gelukkige bewoners. Designer Eric Kant en Culimaat zijn ook zeer te spreken over de uitstraling en de kwaliteit van het eindresultaat. Vandaar dat de keuken als keukenlijn is opgenomen in de rijke collectie van Culimaat.

Binnen en buiten genieten

“Qua details en afwerkingsniveau staan ze in Nederland bovenaan in de markt. Het bedrijf houdt zich erg bezig met het gebruik van verschillende materialen in een keuken. Ze gaan zonder belemmering een project in. De durf om verschillende materialen toe te passen, de kennis van deze materialen en het ongekende vakmanschap, maakt het prettig samenwerken met Culimaat.” Architect Bob Manders is zeer te spreken over de keuken die van binnen naar buiten doorloopt. Voor een groot deel is het vervaardigd met beton en notenhout. Daarnaast is het voorzien van een keramische plaat.

“Bij het kleinste zonnestraaltje kunnen de bewoners heerlijk onder het afdak in de buitenlucht koken en eten. Daarnaast biedt de keuken veel ruimte aan eventuele gasten en is hij praktisch in het gebruik.”

Sfeervol en modern

Culimaat experimenteert. Met hout, staal, titanium, koper, marmer, leer, carbon, glas, Solid Surface en alle andere materialen die nodig worden geacht om een ontwerp het beste tot z’n recht te laten komen.

Twan Swanenberg, samen met zijn broer Davy het creatieve brein achter Culimaat: “Wat betreft materiaalgebruik is er eigenlijk maar één basisregel: ‘alles kan, mits het technisch verantwoord is’. We zoeken altijd naar manieren om de eventuele tekortkomingen van het materiaal te ondervangen, waardoor het idee alsnog uitvoerbaar is.”

Praktisch kunstobject

Het model dat samen met de bewoners werd ontworpen, bestaat uit een eiland met als basis een stalen frame. Twan Swanenberg legt uit: “Het frame bestaat uit één monoblok en juist dat maakt het bijzonder. Als je met normale zijwanden werkt, kun je de kasten nooit op deze manier plaatsen.”

Het resultaat is een praktisch kunstobject. Voor het materiaal van de deuren is gekozen voor olijfhout dat speciaal op kleur werd gebracht. De kleuren van het olijfhout en het blad van Brons Armani Marmer contrasteren prachtig met het RVS, waardoor een heel aparte beleving ontstaat.

Juweel van een keuken

De keuken in dit huis is echt een juweeltje. Geen wonder, want hiervoor werd de hulp ingeroepen van Culimaat. Bij deze high-end leverancier doen ze niet aan gewoon, maar rekken ze de grenzen van design op tot het onwaarschijnlijke.

Design en techniek combineren, nieuwe materialen op nieuwe manieren gebruiken en innovatieve oplossingen bedenken – daar staan ze om bekend.

Culimaat – High End Kitchens

De Enst 7

5258 BM, Berlicum

[email protected]

EXCELLENT | WONEN & LEVEN