Home » Woning met een krachtige uitstraling

Woning met een krachtige uitstraling

Door admin

Warme uitstraling

De bewoners grepen de kans om een fraai gelegen kavel in een bestaande villawijk aan te kopen met beide handen aan en schakelden Architectenbureau van Reeven in om hun droomwoning te realiseren.

Omgeven door stijlvolle woningen en volwassen bomen verrees een unieke en levensloopbestendige woning die warmte en harmonie uitstraalt. Ook ontwierp het in Waalwijk gelegen Architectenbureau een sfeervolle en fraai ingerichte B&B bij de van een rietenkap voorziene villa.

Krachtige zichtlijnen

“De verticale en horizontale belijning in combinatie met fraaie materialen maken het tot een krachtig, harmonieus geheel”, omschrijft architect en eigenaar Jurre Jan van Reeven van Architectenbureau van Reeven de unieke woning.

Hij vervolgt: “Zo zorgt de aluminium felsstrook die van de garage doorloopt richting de links gelegen uitbouw en de overkapping aan de achterzijde voor eenheid.”

“De eveneens van aluminium voorziene en verticaal geplaatste erker draagt bij aan de spanning in het ontwerp en versterkt ”“ net als de schoorstenen voor zowel de binnen- als buitenhaard ”“ de compositie. Met de vlakke en lange betonsteen, de houten voordeur en het rieten dak creëerden we warmte in het exterieur.”

Levensloopbestendig

Aan de achterzijde staan de bewoners door het veelvuldig toegepaste glas op de begane grond volop in contact met de tuin en de omgeving. Het logische gevolg is dat de bijzondere woning baadt in het natuurlijke licht. Geheel naar wens van de bewoners is het volledige woonprogramma op de begane grond gerealiseerd, waardoor het huis levensloopbestendig is.

De op de eerste verdieping gesitueerde slaap- en badkamers zijn bestemd voor de nu nog inwonende kinderen. Rust, openheid, comfort en hoogwaardige materialen en producten kenmerken het interieur van de woning.

“Als architectenbureau maakten wij de plattegrond, positioneerden wij onder meer de keuken en de badkamer en voorzagen wij de bewoners van advies over verschillende zaken zoals de haardombouw.

De bewoners zochten vervolgens zelf naar creatieve vakmensen en bedrijven om tot het voor hen perfecte interieur te komen”, legt Jurre Jan uit.

B&B de Olm

Door de beperkte ruimte op het perceel situeerde Architectenbureau van Reeven de Bed & Breakfast in de kelder. “Om niet het “keldergevoel” te krijgen, realiseerden we een patio aan de achterzijde die als tuin oploopt naar het maaiveld. Hierdoor ontstaat direct ook privacy voor de gasten.

Ook is er een aparte ingang via de buitenzijde gemaakt voor de gasten van de B&B, die is vernoemd naar de grote olm in de tuin. Voor ons als bureau was het een interessante en leuke uitdaging om niet alleen een droomwoning te ontwerpen, maar ook aan de wens te voldoen om een Bed & Breakfast in het ontwerp op te nemen.”

“Dat de opdrachtgevers meerdere malen en volmondig uitspraken dat ze zeer tevreden zijn met het eindresultaat, geeft al aan dat we meer dan geslaagd zijn in onze opzet.”

Vakwerk met aluminium

Realisatie dankzij Familiebedrijf Stef van Delft …

Stef van Delft leverde en monteerde de aluminium ramen, draaideuren en schuifdeuren en het HR++-isolatieglas. De aluminium profielen van het merk Kawneer zijn strak en passend tot in het kleinste detail gemonteerd en sluiten qua uitstraling en functionaliteit perfect aan op de wensen van de klant. Stef van Delft is een aluminiumverwerkend bedrijf waar ruim 25 enthousiaste en vakbekwame mensen werken.

Het ervaren bedrijf staat voor het nakomen van afspraken, zowel wat betreft levertijd alsook de uitvoering van het geheel. Korte lijnen en vakmanschap van het personeel kenmerken verder het in Kaatsheuvel gelegen Stef van Delft. Het bedrijf bewerkt en verwerkt aluminium profielen tot ramen, deuren, winkelpuien en vliesgevels.

Maat- en vakwerk

Realisatie dankzij Bovers Interieur …

Aan de binnenzijde van de stijlvolle woning realiseerde Bovers interieur onder meer de inloopkledingkast en de van twee grote schuifdeuren voorziene kast boven de openhaard. Stijlvol maatwerk dat eigenaar Nico Bovers uitvoerde in dezelfde materialen ”“ gespoten MDF en melamine.

“Zo ontstaat een fraaie eenheid in het interieur. Alles is geheel naar wens van de bewoners gerealiseerd”, legt Nico uit. “Ik luister goed naar klanten en zet hun wensen eerst om in 3D-tekeningen, zodat ze gelijk kunnen zien hoe het wordt. We werken altijd netjes en maken alles weer schoon als we klaar zijn met het monteren van de meubelen.”

Het in Waalwijk gelegen bedrijf blinkt onder meer uit in het realiseren van een geheel nieuw interieur, keukens, inloopkasten of een mooie salontafel. Stuk voor stuk door vakmensen op maat gemaakt.

Fotografie interieur: Alexandre Verrier | Fotografie exterieur: Jeroen Pulles.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief