Woongenot met warm interieur

Privéshowroom

Met de realisatie van de door Bureau Fraai ontworpen luxe garage gaat een grote wens van de opdrachtgevers in vervulling. De privéshowroom biedt immers een veilig onderkomen aan hun twee Jaguars.

Ze kunnen vanuit de woonkamer ten volle genieten van de schoonheid van hun favoriete model. Daarnaast vergrootte het Amsterdamse architectenbureau het woongeluk van het jonge stel door een extra verdieping op de bestaande woning te creëren. Deze doet dienst als leef- en werkruimte.

Klassieke vormgeving

De privéshowroom is vormgegeven als een uitgesproken, zwart volume met één groot raam met een stalen frame. Hierdoor wordt hun favoriete model omlijst als een schilderij.

Het karakteristieke ontwerp van de showroom wordt versterkt door de integratie van een speciaal ontworpen grill met Jaguar-logo. Deze logo verwijst naar klassieke modellen uit de geschiedenis van het automerk.

Om beide auto’s een plaats te bieden in de garage, zijn deze gestapeld middels een autolift, met als gevolg dat de coupé zelfs boven het maaiveld lijkt te zweven.

Warm maatwerkinterieur

Naast de showroom ontwierp Bureau Fraai ook een bijpassende zwart dakopbouw, die aansluit op de verschillende dak hoogtes van de twee aangrenzende panden. Ook hier wordt zowel aan de voor- als achterzijde het interieur van deze woon- en werkruimte ingelijst middels een groot raam met een stalen kader.

Beide raamkozijnen hebben daarnaast ook een tweede functie. Het kader aan de voorzijde wordt in het maatwerkinterieur verlengd tot een bureau, waarbij dit tegelijkertijd het uitzicht naar de buurt inkadert.

Aan de achterzijde sluit het kader binnen aan op een bank, die tegelijk onderdeel is van het wandmeubel. In tegenstelling tot de zwarte schil heeft het interieur juist een warm en licht karakter. Zowel het balkenplafond als het aangrenzende wandmeubel zijn uitgevoerd in hout en hebben een heldere ritmiek en verfijnde detaillering, wat het geheel een Japanse look-and-feel geeft.

Fotografie: Studio de Nooyer

Dit project is gerealiseerd door Bureau Fraai

Met dank aan de volgende bijbehorende partijen:

Michel Pronk Bouw B.V. | Pronklust