Home » Woonperfectie in hartje Amsterdam

Woonperfectie in hartje Amsterdam

Timo van Riggelen

Door Aty Verschuren

Voor een jong en levendig koppel ontwierp Timo van Riggelen een droominterieur dat rust, klasse en luxe ademt. Dat in balans is en waarin de ziel van de bewoners te herkennen is. Een perfect rustpunt voor de bewoners na een drukke werkdag, maar ook een ideale plek om samen met vrienden en familie heerlijke momenten te beleven. En dat met de Amsterdamse grachten en de Westertoren als uitzicht.

Het interieur van het appartement was gedateerd en voldeed niet aan de wensen van de opdrachtgevers. Het was de ligging van de woning – aan een zeer populaire gracht in hartje Amsterdam – die de doorslag gaf om het appartement te kopen. Zeker nadat interieurdesigner Timo van Riggelen tijdens de bezichtiging aangaf dat hij potentie in de woning zag. Het bestaande interieur verdween, waarna Timo een persoonlijke droomwereld voor het koppel creëerde.

Luxe en schoonheid

In de royale living geldt de prachtige haardpartij als de grote blikvanger. Het groene onyx op de haard straalt luxe en schoonheid uit en combineert fraai met de groene bank in de ruimte. In het dressoir verwerkte Timo de televisie, die middels een druk op de knop uit het maatwerkmeubel verrijst. Dat geldt ook voor een minibarretje aan de andere zijde van de haard. De stijlvolle houten vloer en de lichtgrijze wanden gaan een prettig spel aan met de groentinten, waardoor balans en rust in de leefruimte ontstaat. De hoge plafonds, de royale lichtinval en het uitzicht op de bruisende stad versterken dat prettige beeld.

Knipoog

Achter de bank situeerde Timo de ruim bemeten eettafel. Het patroon in de stof op de stoelen en de indrukwekkende lamp boven de tafel verlenen de eetruimte extra cachet en elegantie. De brede trap richting de maatwerkkeuken is onderdeel van het stijlvolle interieur en wordt onder meer gebruikt om accessoires op te zetten. De klassieke jukebox vormt een knipoog naar het verleden van het familiebedrijf van een van de bewoners. In de keuken paste Timo onder meer donker hout toe, dat voor geborgenheid en warmte in de leefruimte zorgt.

Oogstrelende gastenkamer

Als we onze rondgang door het luxe appartement vervolgen, ontdekken we de gastenkamer. Hoogwaardig meubilair, luxe materialen en het open karakter geven de kamer de sfeer van een luxe hotelsuite. De eyecatchers zijn het klassieke, vrijstaande bad en de marmeren achterwand bij het designobject. Achter het marmer plaatste Timo verlichting, waardoor de wand in de avonduren een nóg exclusievere uitstraling krijgt. De honingkleur van het natuurproduct vinden we tevens terug in de bijzondere wand achter het bed. De bewoners zijn zó te spreken over het eindresultaat van de gastenkamer, dat ze aangaven regelmatig te willen switchen tussen de hoofdslaapkamer en deze ruimte. We kunnen ze geen ongelijk geven.

Exclusief privédomein

Een verdieping hoger vinden we de genoemde privéruimte van de bewoners, waarin de oorspronkelijke schuine balken extra sfeermakers zijn. Op deze verdieping combineert de kleur blauw op fraaie wijze met het marmer dat als sfeerverhogend stijlelement is toegepast en de zachte tinten van het maatwerkmeubilair. Het vrijstaande bad, de luxe kleedruimte en de elegante badkamer dragen bij aan de luxe en comfortabele look-and-feel van de hoogwaardige leefomgeving. Via de slaapkamer bereiken we vervolgens nog het uitnodigende dakterras. De inrichting, het uitzicht en de rust die er heerst maken van deze unieke plek de ideale setting om het leven te vieren.

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Timo van Riggelen | SolidNature BV | Decolegno BV | Van Besouw

Daniëls Openhaarden | JABO Carpets

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief