Home » World of Some

World of Some

Door niek@excellentmagazine.nl

Geknipt en gescheurd

World of Some – Met een schaar in de hand bladert Sophy van Pelt door magazines, folders en kranten. Zelfs EXCELLENT Magazine overleeft een bladersessie niet. Samen met Marc Buijs, haar partner in crime, bezoekt het jonge kunstenaarsduo vaak de plaatselijke kioskhouder. Tevens trekt het tweetal langs bioscopen en theaters om (film)posters te bemachtigen. ‘Waarom?’, vraag je je af. “Wij maken kunstwerken van geknipt en gescheurd beeldmateriaal. Tafelpoten zijn bijvoorbeeld erg geschikt als benen, een motorkap kan een lijfje worden en lampen zijn perfecte hoedjes.”

Sophy haar passie is interieur, design en styling. Deze passie werd versterkt door het vele reizen en wonen in verschillende landen.  Als interieurontwerpster maakt ze tal van moodboards voor haar opdrachtgevers. Deze werden steeds gekker van opzet. Marc – grafisch vormgever van beroep – zei na verloop van tijd: ‘Geef ze eens aan mij, daar moeten we iets mee doen.’ En dat was in feite het startpunt van World of Some”, geeft Sophy aan.

Perfect Imperfect
Met een creatieve blik knipt en scheurt ze in o.a glossy magazines en geeft de collage waar nodig extra diepte of schaduw. Vervolgens worden ze in verschillende productievormen aangeboden. Hoe wij onze kunstvorm omschrijven? Als Perfect Imperfect paper collage-kunst. Kunstwerken, die  uitnodigen om te ontdekken. Je triggeren. Elke keer als je kijkt, zie je weer iets nieuws. De intrigerende kunstwerken vertellen een eigen verhaal, waarin absurdisme en overdrijving centraal staan. En het verhaal dat het werk je vertelt, kan bij iedereen anders zijn.”

De vrije werken van World of Some worden in een gelimiteerde oplage aangeboden, als kunstobject voor aan de wand, exclusieve murals en zelfs op interieurobjecten. Ze geven kleur en beleving aan woonkamers, kantoren en horecagelegenheden door heel het land. Het creatieve duo heeft al op verschillende plekken geëxposeerd zoals Art Nocturne Knokke, Art of Living, 9 Straatjes i.s.m. Jan Frantzen en hebben hun eigen showroom in het ETC Design Center.

“Ook creëren we exclusieve kunstwerken op maat voor particulieren en bedrijven en ontwerpen we concepten voor bijvoorbeeld hotels en restaurants”, geeft Marc aan. Hij vervolgt: “Om tot een voor de opdrachtgever perfect kunstwerk op maat te komen, willen we natuurlijk alles over de persoon of het bedrijf weten. Met deze waardevolle input maken we een kunstwerk voorzien van onze herkenbare handtekening. In het kunstwerk wat we maakte voor Elton John ter ere van zijn Farewell Tour, is dit herkenbaar. “Wat het mooiste aan dit vak is? Als we bij het tonen –  of het plaatsen van het kunstwerk op locatie – blijdschap en/of ontroering in het gezicht van de opdrachtgever zien. Zeker bij de werken op maat bouw je samen een band op en als we zien dat het ons gelukt is om het verhaal te vertellen dat men ons wilde laten overbrengen, geeft dat een fantastisch gevoel.”

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

World of Some
Haagweg 272, 4812 XG Breda
Tel: +32-499727032
Tel: 06-24435432
ask@worldofsome.com – www.worldofsome.com

ETC Design Center Europe
Randweg 20
4104 AC Culemborg
www@etcdesigncenter.com
Standnummer 11b

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief