Home » Zelf het buitenschilderwerk doen

Zelf het buitenschilderwerk doen

Door Excellent admin

Verse laag verf

Eens in de zoveel jaar dienen de kozijnen, deuren en het houtwerk aan de gevel voorzien te worden van een verse laag verf. Je kunt uiteraard een schilderbedrijf inhuren om de buitenboel voor je te schilderen, maar je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken. Het kost je weliswaar enkele dagen, maar scheelt enorm in de portemonnee. Hoe je buitenschilderwerk aanpakt? Je leest het hier!

Ladder of steiger?

Om ook het schilderwerk op hoogte veilig uit te kunnen voeren, dien je gebruik te maken van een ladder of steiger. Een steiger gebruiken is doorgaans de veiligste optie.

Rolsteiger

Rolsteigers staan op grote stevige wielen en zijn daardoor makkelijk te verplaatsen zonder dat je ze telkens moet opbouwen en afbreken. Ze zijn daardoor uiterst geschikt voor het schilderen van de buitenboel.

Kamersteiger

Kamersteigers zijn compacte steigers die je makkelijk kunt verplaatsen, maar niet erg ver de hoogte in gaan. Worden tevens binnenshuis gebruikt.

Gevelsteiger

Gevelsteigers staan vast, dus niet op wielen. Ze zijn daarom met name bedoeld voor klussen waar je langere tijd vanaf één plek werkt. Om ze te verplaatsen moet je ze afbreken en weer opbouwen.

Schildertips

Vaak ben je langer bezig met het schilderklaar maken van de ondergrond dan met het schilderen zelf. Houdt bij het schilderwerk zelf het volgende in gaten:

Zorg voor goede spullen

Kies voor hoogwaardige kwasten en verfrollers die geen haartjes of pluizen achterlaten. Zorg ook voor kwasten en verfrollers in verschillende formaten.

Let op de weersomstandigheden

Vermijd regen, harde wind en zeer hoge (rond de 30 ℃) en zeer lage temperaturen (5 ℃ of lager). Droog weer met een temperatuur tussen de 15 en 20 ℃ is ideaal.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief