Home » Zo creëer je een stijlvolle omheining van je tuin

Zo creëer je een stijlvolle omheining van je tuin

Door marketing

Dezelfde aandacht die je besteed hebt aan het inrichten van je huis, hoor je ook te hebben voor het aanleggen van je tuin. Immers, de tuin is jouw eerste visitekaartje voor iedereen die in de buurt van je huis komt. Bezoekers, maar ook toevallige passanten zullen zich onbewust een beeld vormen op basis van de staat van onderhoud van je tuin en de wijze waarop die is ingericht. En je hebt slechts één kans voor een eerste indruk! Bovendien is het natuurlijk voor jezelf ook veel fijner als de tuin er netjes bij ligt. Dat begint eigenlijk al bij het kiezen van de juiste afscheiding. Ga voor groen en kies voor een haag! Dat biedt namelijk nogal wat voordelen.

Privacy

Ben je erg gehecht aan je privacy en wil je niet dat mensen in je tuin kunnen kijken? Dan zou je er natuurlijk voor kunnen kiezen om een schutting te plaatsen. Maar daarmee haal je wel een stuk groene uitstraling weg. Beter is het om te kiezen voor een natuurlijke vorm van erfafscheiding. Met een beukenhaag sla je twee vliegen in één klap. Je hebt een mooie dichtbegroeide haag rond je tuin staan, waardoor je privacy gewaarborgd is. En tegelijk heb je het hele jaar door een mooi stuk natuur in je tuin. De beukenhaag behoudt namelijk op een beschutte plek ook in de wintermaanden zijn blad.

Hoog of laag

Als de privacy een belangrijk punt is, kies je bij voorkeur voor een hoge, groenblijvende haag. Speelt de privacy geen rol van betekenis, dan kun je ook kiezen voor een lage haak, bijvoorbeeld tot tachtig of honderd centimeter hoor. Ook heb je dan de optie om een bladverliezende haag aan te planten, waardoor de keuze uit het aantal soorten veel groter is. Veelal gaat het dan om gewassen die een veel mooier blad hebben dan de traditionele haagplanten of een uitbundige bloemenpracht tonen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die de hortensia als erfafscheiding gebruiken. In de zomer genieten ze dan van een zee aan bloemen, maar in de wintermaanden verliest deze plant zijn bladeren.

Onderhoud

Welk gewas je ook kiest voor het omheinen van je tuin, belangrijk is altijd dat je consequent het vereiste onderhoud uitvoert. In de meeste gevallen komt het erop neer dat je één à twee keer per jaar de snoeischaar ter hand neemt, afhankelijk van het gewas.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief