Home » Zorgeloos genieten

Zorgeloos genieten

Door niek@excellentmagazine.nl

Het chef’s restaurant Jaimie van Heije, in het pittoreske Ouderkerk aan de Amstel, is een restaurant waar elk detail tot in de puntjes is uitgedacht. Hier wordt elke dag keihard gewerkt aan een unieke kaart, sfeer en setting. Elk gerecht is anders, met echt goed eten en gezelligheid op een prachtige plek. De persoonlijkheid van Jaimie is dan ook te herkennen in alles: het eten, het interieur, het personeel en zelfs de gasten. Zijn eigenwijze stijl maakt elke lunch en elk diner tot een unieke beleving. “Wij bieden onderscheidende gerechten van goede kwaliteit in een ongedwongen sfeer. Wij stellen alles in het werk om de gasten vanaf het eerste moment zorgeloos te laten genieten”, aldus chef-kok en eigenaar van het gelijknamige restaurant Jaimie van Heije. “Het totaalplaatje moet kloppen. De service, de gerechten, de sfeer, het interieur, alles. Daar streven wij elke dag naar.” Opvallende sfeermakers in het prettig aanvoelende interieur zijn de door kunstenaar Selwyn Senatori rechtstreeks op de muur geschilderde kunstwerken. “Hij zei dat ik moest zorgen voor witte muren en dat hij de rest zou regelen”, aldus Jaimie. “Uiteraard zijn we erg blij met het resultaat. Het geeft iets extra’s aan de uitstraling van de zaak.”

In sfeervolle ambiance
Jaimie van Heije komt uit een gezin waar eten altijd centraal stond. Als klein jongetje raakte hij al geïnspireerd door de Indische keuken van zijn oma. Na zijn horecaopleiding groeide hij binnen een paar jaar van hulp in de keuken uit tot sous-chef bij de befaamde chef Ron Blaauw. Nadat zijn leermeester vertrok uit zijn restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, greep Jaimie zijn kans. Hij begon zijn eigen restaurant Jaimie van Heije, waar hij elke dag vol overgave zijn eigen gerechten bedenkt en creëert. “Mijn cuisine is moeilijk onder woorden te brengen. Ik gebruik al mijn ervaringen en inspiratie om elke dag weer nieuwe gerechten te bedenken. Ik wil mensen verrassen met nieuwe, spannende gerechten, met invloeden vanuit de hele wereld”, aldus Jaimie. Veel mensen kiezen dan ook voor een verrassingsmenu en vertrouwen erop dat de chef-kok en zijn team het beste van het beste samenstellen. “Ik kom altijd even bij de gasten aan tafel en geniet ervan om mensen te laten kennismaken met mijn nieuwe gerechten.”

Restaurant Jaimie van Heije
Kerkstraat 56
1191 JE, Ouderkerk a/d Amstel
Tel: 020-4965848
info@jaimievanheije.nl
www.jaimievanheije.nl

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief