Verhuisstress voorkomen doe je zo!

Je bent van plan om binnenkort te verhuizen? Dan is dat aan de ene kant natuurlijk zeer leuk. Je gaat dan een nieuwe omgeving in en een nieuw leven leiden. Veel nieuwe prikkelingen en avonturen! Maar tegelijkertijd krijg je tijdens het verhuizen ongetwijfeld ook met enige stress te maken.

Dit geldt zeker voor mensen die stressgevoelig zijn. Het is niet handig om tijdens het verhuizen veel stress in je lichaam te hebben. Het is namelijk slecht voor je lichaam en je zal ook sneller fouten maken. Gelukkig is het mogelijk om verhuisstress te voorkomen en met onderstaande tips gaat jou dit lukken!

 

Tip 1: begin op tijd

Je denkt misschien: ja, dat snap ik zelf ook wel. Maar op tijd beginnen is lastiger dan je denkt. Veel mensen zijn toch geneigd om het verhuizen uit te stellen. De vervelendste klussen uitstellen tot het laatst is menselijk, maar het zorgt er ook voor dat je sneller in de problemen komt en met stress te maken krijgt.

Met op tijd beginnen, bedoelen we niet alleen de dag van het verhuizen zelf. Je kunt voor de daadwerkelijke verhuizing namelijk ook al veel doen. Pak bijvoorbeeld alvast spullen in en stel een schema voor de daadwerkelijke verhuizing op. Wie doet wat? Welke spullen nemen we als eerste mee? Dergelijke zaken moet je in het schema zetten.

Wanneer je alles goed hebt voorbereid, dan zal je merken dat je minder stress hebt. Je kunt natuurlijk ook het gehele verhuisproces uitbesteden en via verhuisoffertes.com een betrouwbaar verhuisbedrijf inschakelen.

 

Tip 2: verhuis in het weekend

In het weekend verhuizen brengt ook verscheidene voordelen met zich mee. Je hoeft dan namelijk geen verlof voor je werk aan te vragen en over het algemeen is het qua verkeer dan ook een stuk rustiger. Maar misschien wel de belangrijkste reden om in het weekend te verhuizen: vrijwel iedereen heeft tijd! Dus je kunt prima je vrienden en/of familie vragen om te helpen bij het verhuizen.

Voel je daarover niet bezwaard. De meeste mensen vinden iemand anders helpen met verhuizen best leuk om te doen. Het is gezellig en natuurlijk trakteer jij ze na de gehele verhuissessie op lekker eten.

 

Tip 3: geen afspraken maken

De meeste mensen in de Westerse maatschappij hebben een relatief druk leven. Je werkt hard en natuurlijk besteed je ook veel aandacht aan je vrienden, je sport en hobby’s. Je plant wekelijks ongetwijfeld veel afspraken in. Het is echter niet verstandig om tijdens de gehele verhuisperiode afspraken in te plannen.

Misschien denk je dat dit prima kan, maar waarschijnlijk is dat niet het geval. Na een lange dag heb je immers ook rust nodig. Als je ook nog andere afspraken hebt, dan krijg je alleen maar meer stress.

 

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!