Vloeren: de trends van dit moment

De vloer: een bepalend element in je huis en voor vele het startpunt van de inrichting van het huis. Maar voor wat voor vloer kies je? Er zijn de laatste jaren vele kwalitatieve en betaalbare mogelijkheden op de markt gekomen. Denk hierbij aan PVC-vloeren en laminaat in veel verschillende stijlen. Om je een eindje op weg te helpen met het ontdekken waar jouw hart sneller van gaat kloppen, bespreken we de laatste trends op het gebied van vloeren met je en wie weet zit jouw favoriet ertussen!

#1 Een zee aan patronen: de visgraat en Hongaarse punt

Een mooi, sprekend patroontje in je houten vloer. Dit is nog altijd populair. Net als de houten vloer zelf. De populariteit hiervan lijkt ook niet te veranderen. Kies eens voor een pvc vloer met een houten visgraat patroon. Het is een chique, stijlvolle manier van leggen en het is niet voor niets dat deze manier van leggen al favoriet was bij de generaties voor ons. Het is een tijdloos patroon en voorlopig zijn we er ook niet klaar voor om afscheid te nemen van de visgraat.

Toe aan net even iets anders? Ga dan voor de Hongaarse punt. Bij dit type vloer worden de planken schuin gelegd, op zo’n manier dat er een patroon vol punten ontstaat. Dit lijkt op een visgraatvloer, maar er zit zeker wel verschil in. De punten van een Hongaarse punt vloer komen tegen elkaar aan, terwijl dit bij een visgraatpatroon niet het geval is. Een Hongaarse punt vloer oogt door de wijze van leggen net iets rustiger dan een visgraat patroon.

Keuken met een visgraat vloer
#2 De egaline gietvloer

Ben je een fan van een industriële look? Grote kans dat je een egaline gietvloer ziet zitten. Strakke gietvloeren zijn de laatste jaren ontzettend in populariteit gestegen. In plaats van egaline te gebruiken als ondervloer, kun je een egaline vloer als afwerkvloer inzetten. Met pigment poeder creëer je de kleur van de vloer en een bijkomend voordeel: de vloer is vrijwel geschikt voor elke ruimte in het huis. Voor de woonkamer, voor de badkamer (met uitzondering van de douchecabine zelf) en voor in de keuken. 

woonkamer met betonvloer
#3 PVC én betonlook

Nog een trend van dit moment is de pvc vloer betonlook. Het reliëf op de vloer zorgt voor een realistische nabootsing van het beton design. Juist als je van een industriële look houdt, is dit een echte aanrader. Deze tijdloze vloer is te verkrijgen in diverse tinten en uitvoeringen. Kies je voor de tegels of juist voor de stroken?

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!