Te koop | Heike 9 -9A

Saelmans Makelaardij

– Riante langgevelboerderij met veel leefruimte, een complete, separaat toegankelijke praktijkruimte, carport, multifunctionele berging en een heerlijke riante achtertuin.
– Gelegen op een prachtig perceel van maar liefst 2.026 m2.
– De woning kent een rijke geschiedenis en is door de jaren heen flink gerenoveerd, geïsoleerd en voorzien van diverse energiebesparende voorzieningen zoals o.a. het isoleren van de gevels en het plaatsen 44 zonnepanelen en een warmtepomp.
– De ligging, tweetal percelen, tweetal adressen en hoeveelheid ruimte maken de woning uitermate geschikt voor een groot gezin, dubbele bewoning en/of om wonen met thuiswerken, praktijk aan huis en/of een uitgebreide hobby te combineren.
– Gelegen in de wijk Heikant, de grootste woonwijk van de gemeente Veldhoven. Veldhoven staat bekend om zijn dorpse gemoedelijkheid, hightech omgeving, hoge voorzieningenniveau en de vele recreatiemogelijkheden.
– De woning betreft een van de vijf boerderijen van het voormalige buurtschap ‘Het Heike’ welke behouden zijn gebleven.
– Vanuit de woning zijn o.a. Eindhoven Airport, ASML, High Tech Campus, Maxima Medisch Centrum, Golfclub ‘Gendersteyn’ en ‘De Eindhovensche Golf’ uitstekend bereikbaar.
– Vanuit de woning is er een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A67 Eindhoven – Venlo en de A2 Maastricht – Amsterdam.

Woonkamer:
De L-vormige woonkamer bestaat uit meerdere zitgedeelten en geniet net als de rest van de woning een fraaie lichtinval door de raampartijen met glas-in-lood bovenlichten (met voorzetramen). De woonkamer is afgewerkt met een “Jura” natuursteenvloer en heeft een lichte wandafwerking. De woonkamer heeft een ophoging ter plaatse van de vroegere opkamer. Het verhoogde gedeelte is afgewerkt met een parketvloer, hardstenen treden en biedt plaats aan een fraaie gesloten gasgestookte sierhaard. Via een verdekte trap is de onderliggende wijnkelder toegankelijk. De rest van de woonkamer heeft een kleine zitgelegenheid en biedt diverse indelings- en gebruiksmogelijkheden. Via een open doorgang is de achtergelegen aangebouwde tuinkamer en leefkeuken te bereiken. Tevens is er middels een deur toegang tot de multifunctionele inpandig bereikbare kantoorruimte.

Leefkeuken:
De leefkeuken is uitgerust met een grote hoekopstelling, een verrijdbaar eiland en een verdiepte apparatenwand. De keuken bestaat uit diverse onderkasten, lades en een granieten werkblad met spoelbak en 4-pits inductiekookplaat met bijbehorende wasemkap in bijpassende mantel. De keuken beschikt verder over een combi-oven, een koelkast en een vaatwasser. De raampartijen zorgen wederom voor veel lichtinval en een prachtig contact met de tuin. Vanuit de keuken is er middels een tuindeur toegang tot het terras en de tuin. Vanuit de bijkeuken zijn tevens de praktijkruimten en overige vertrekken te bereiken.

Achtertuin:
Vanuit diverse plaatsen in de woning is er toegang tot het terras en de tuin. Het terras is afgewerkt met sierbestrating en beschikt over buitenkranen, elektra en verlichting. Vanuit het terras zijn de carport en oprit, de berging naast de carport en de rest van de tuin toegankelijk. De tuin bestaat uit een grote gazonpartij, diverse volwassen eiken en een treurwilg, struiken en bloemperken. Centraal in de tuin bevindt zich een natuurvijverpartij met een moerascypres en watervalletje. De tuin heeft een uitstekende zonligging en geniet optimale privacy. De rechterzijde van de tuin biedt plaats aan een grote verdekt gelegen bergplaats en diverse kleinere bergruimten.

Praktijkruimte:
Op het moment is de praktijkruimte (Heike 9A) van het pand in gebruik als educatie- en onderzoeksruimte, kantoor en bibliotheek. Bij de renovatie van dit deel van het pand is er in voorzien dat deze praktijkruimte met gemak omgebouwd kan worden tot een uitbreiding van het huidige woongedeelte. Een extra zelfstandige (aanleun)woning behoort tot de mogelijkheden met medewerking van de gemeente.

Plan uw bezichtiging met onze professional Saelmans Makelaardij.

Bekijk de volledige presentatie en omschrijving hier.