Home » Mooiste huis van het dorp

Mooiste huis van het dorp

Door admin

Fantastisch gevoel

“Elke keer dat we hier aan komen rijden en ons huis zien, geeft dat ons een fantastisch gevoel. Het is zo gaaf geworden”, glunderen de bewoners, terwijl ze kijken naar de door Architectenbureau Tenback de Goof ontworpen moderne bungalow.

Ook architect Bart de Groof is zeer te spreken over het eindresultaat. “Een woning om trots op te zijn. De samenwerking met de opdrachtgevers en de diverse partijen was top en dat zie je terug in het eindresultaat”

Kloppende vormen, indeling en materiaalkeuze

“Bart vroeg ons om een lijst te maken met zaken die in ons nieuw te bouwen huis terug dienden te komen. We noteerden onder meer dat we niet te veel kamers wensten, we houden van een duidelijke connectie tussen binnen en buiten en dat we beiden houden van een wat robuustere uitstraling.”

“Bart is na een bezoek aan de kavel aan de slag gegaan en presenteerde vervolgens drie verschillende schetsen van woningen”, aldus de opdrachtgevers, die als een blok voor het als eerste getoonde ontwerp vallen.

“Op een paar kleine aanpassingen na komt het schetsontwerp overeen met de uiteindelijk gebouwde woning. Bart voelde perfect aan wat wij wilden. Niet alleen qua vormentaal en indeling, maar ook qua materiaalkeuze.”

“Zeker met de grote aluminium puien aan de zijkant wist hij ons echt te verrassen. Ook over zijn vondst om hoogteverschillen toe te passen in de woning, zijn we zeer te spreken. Als we bezoek hebben, gaan de mensen haast automatisch op de traptreden die van de keuken naar het aangrenzende terras lopen, zitten. Dat is elke keer weer leuk om te zien.”

Vakantiegevoel

In zijn ontwerp maakte architect Bart de Groof optimaal gebruik van de sterke punten van de kavel, die vrij diep, maar smal is en aan de zijkant grenst aan een openbare waterpartij.

De woning biedt openheid en vergezichten op de plekken waar het kan en wenselijk is en verschaft geborgenheid en privacy in de overige ruimtes.

De lichte woning is voornamelijk opgetrokken uit beton, baksteen, glas en aluminium puien en kent een duidelijke scheiding tussen het hoofd- en bijgebouw, dat met de ligging aan het zwembad en de fraaie uitstraling zorgt voor een heerlijk vakantiegevoel.

Totaalprojecten

De gecreëerde hoogteverschillen en de open plattegrond zorgen voor de door de opdrachtgevers zo gewenste ruimtelijkheid in het interieur. De toegepaste lichtstraten ”“ bijvoorbeeld boven het imposante keukenblok ”“ en de overige raampartijen geven de zon de mogelijkheid om de woning te verwarmen en te verlichten.

Het prachtige en verrassende interieurontwerp is verzorgd door STRK, het bedrijf dat architect Bart de Groof in 2014 oprichtte met Maarten van Vroonhoven (van Vroonhoven architectuur).

“Tenback de Groof en STRK zijn twee separate bedrijven, maar als onze opdrachtgevers dat wensen, ver zorgen we samen natuurlijk wel totaalprojecten. Het grote voordeel voor de klant is dat we exterieur en interieur volledig op elkaar kunnen laten aansluiten. Waartoe dat leidt, zie je terug in deze bijzondere woning”, geeft Bart aan.

Feest

Bewoners: “Voor ons is deze woning echt perfect. De uitstraling en de inrichting zijn prachtig, de tuin en het zwembad fantastisch en natuurlijk is onze sauna ook een fraaie plek in de woning. We benutten de woning, het terras en de tuin volledig. Het is echt een feest om hier te mogen wonen.”

Ambachtelijk vakmanschap

Realisatie dankzij Bouwbedrijf Buytels

“De hoogwaardige afwerkingen en aansluitingen, elementen die tot in het kleinste detail kloppen en de kwaliteit van bijvoorbeeld het metselwerk”, sommen Frank en Anita Smeijers enkele zaken op waaraan we de kwaliteit van Bouwbedrijf Buytels herkennen.

Het bedrijf dat ze in 2000 overnamen en volgend jaar maar liefst vijftig jaar bestaat was als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de bouw van de door Tenback de Groof ontworpen woning. “We ervoeren de bouw van deze woning als bijzonder prettig en zijn erg te spreken over het eindresultaat.”

Bouwbedrijf Buytels is een allround bouwbedrijf, dat drijft op de klasse van de vaklieden en zich onder meer richt op hoogwaardige bouwprojecten voor particulieren en bedrijven.

“We onderscheiden ons door kwaliteit te leveren en te zeggen wat we doen en te doen wat we zeggen. Onze collega”s zijn stuk voor stuk ambachtsmensen die trots zijn dat ze zulke mooie woningen mogen bouwen”, legt het echtpaar uit.

Oogstrelend en functioneel

Realisatie dankzij Livium

De verticaal geplaatste Livium Louvrepanelen van kwaliteitsbedrijf Livium zorgen voor een optimale privacy in de slaap- en badkamer. De strak op elkaar aansluitende panelen zijn 180 graden draaibaar en op zonnige dagen perfect als zonwering, terwijl het daglicht nog steeds de woning binnen kan.

Hierdoor ontstaat een magnifiek gefilterde lichtinval. ‘s Avonds zorgen de louvrepanelen voor verduistering van de vertrekken. Zo worden esthetiek en functionaliteit optimaal gecombineerd.

Tevens realiseerde Livium een fraai waterdicht louvredak in de aan het zwembad grenzende overkapping. Livium verrijkt al sinds de oprichting in 2006 terrasoverkappingen en veranda”s met de door Livium in Nederland geïntroduceerde louvredaken.

Een prachtig louvredak vormt niet alleen een oogstrelend stijlobject, maar u reguleert er tevens zelf de lichtinval op het terras en in de woning mee. Zo geniet u wel van het licht, maar heeft u geen last van de zon. En regent het onverhoopt? Dan draait u de louvres helemaal dicht.

Vakmanschap in droomwoning

Realisatie dankzij Stabilo Interieurbouw 

Dit najaar vierde Stabilo Interieurbouw zijn tienjarig jubileum. In die jaren groeide het in Eindhoven gelegen bedrijf uit tot een veelgevraagde specialist in het produceren van interieurs, keukens, badkamers en meubels op maat in opdracht van bedrijven, ontwerpers en particulieren.

Met een up-to-date en zeer uitgebreid machinepark en een uiterst ervaren en creatief team van vakkundige medewerkers weet Stabilo Interieurbouw perfectie te leveren en te voldoen aan de wensen van de opdrachtgever.

In de door architectenbureau TBDG ontworpen woning is het bedrijf verantwoordelijk voor de productie van het gehele interieur. Van de hoge en in matzwart uitgevoerde keuken tot de indrukwekkende roomdivider en van de twee badkamers tot de inloopkast en het slaapkamermeubel. Ook dacht het kwaliteitsbedrijf met de klant mee over kleur- en materiaalgebruik en de routing in de keuken.

Het hoge afwerkingsniveau en de prachtige uitstraling van het totale interieur laten zien op welk hoog niveau Stabilo Interieurbouw acteert.

Aluminium kozijnen van hoog niveau

Realisatie dankzij Jan Habraken Glas en Aluminiumwerken

“Tekenen, meten, produceren, monteren en het verzorgen van de afwerking”, somt Jan Habraken de werkzaamheden van zijn bijna dertig jaar geleden opgerichte bedrijf op.

“Als specialist op het gebied van serres, schuifpuien, aluminium kozijnen en beglazing gaan wij verder dan het aanbieden van standaardoplossingen. Dat is bij deze woning goed te zien, want de door de architect bedachte en door de opdrachtgevers gewenste details hebben wij op een goede en passende wijze uitgevoerd.”

“We hebben deze hele woning voorzien van aluminium kozijnen. Naast het fraaie contrast dat het donkere aluminium vormt met het witte metselwerk, is het onderhoudsvrije karakter van de kozijnen benoemenswaardig. Net als dat de kozijnen goed zijn geïsoleerd”, aldus de eigenaar van Jan Habraken Glas en Aluminiumwerken.

Het in Sint- Oedenrode gelegen bedrijf dat vakwerk levert in onder meer het hogere segment van de woningbouw, bij scholen en bij bedrijfspanden.

Multifunctioneel droombad

Realisatie dankzij Zwedak Recreatiebouw

Geheel naar wens van de opdrachtgevers realiseerde Zwedak Recreatiebouw een compact buitenzwembad met vele mogelijkheden. Zo maakt de toegevoegde jetstream het mogelijk om het zwembad te gebruiken als trainingsbad ”“ de krachtige pompen stuwen het water immers door de jets waardoor je tegen de stroom in kunt zwemmen.”

“Het in het zwembad geïntegreerde bubbelbad zorgt voor de nodige ontspanning. Maar natuurlijk dient het onderhoudsvriendelijke bad ook om lekker in te plonzen. Bijvoorbeeld na een verblijf in de eveneens door Zwedak Recreatiebouw gerealiseerde sauna in het naastgelegen poolhouse.

Zwedak Recreatiebouw bestaat volgend jaar maar liefst veertig jaar en realiseert binnen- en buitenzwembaden in binnen- en buitenland.

Tevens is het bedrijf specialist op het gebied van het uitvoeren van wellness-projecten. Zwedak Recreatiebouw verzorgt projecten van de ontwerpfase en de aanleg tot de service en de monitoring van de waterkwaliteit. Dit laatste gebeurt vanuit het hoofdkantoor van het bedrijf, alwaar medewerkers dagelijks zo”n honderd zwembaden monitoren.

Naadloze aansluiting tussen tuin en woning

Realisatie dankzij Stoop Tuinen

“We werkten heel nauw samen met de architect, waardoor de tuin en de woning naadloos op elkaar aansluiten. Zichtlijnen kloppen, we zorgden voor privacy waar dat wenselijk was en trokken de betonvloer van binnen naar buiten door. De hoogteverschillen in de woning, waardoor de bewoners op verschillende niveaus richting de tuin kijken, zorgen voor verrassende effecten.”

“Een ander voorbeeld van het goed aansluiten van de woning op de buitenruimte, is dat we het zwembad aangrenzend aan de wellnessruimte situeerden, zodat de bewoners vanuit de sauna zo het zwembad in kunnen springen”, aldus Gert- Jan Schouwenaar.

Hij is tuinarchitect en directeur van Stoop Tuinen, het veelzijdige bedrijf dat in zijn ontwerpen strakke lijnvoering combineert met weelderige beplanting. Stoop Tuinen was verantwoordelijk voor het ontwerp en de aanleg van de fraai vormgegeven en moderne tuin.

“De opdrachtgevers genieten echt van het totaalplaatje. Het is mooi om te zien dat de tuin echt onderdeel uitmaakt van de leefomgeving van de bewoners.”

Stijnstijl Fotografie: Stijn Poelstra

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

Tenback de Groof | Livium B.V.

Stoop Tuinen | Buytels Bouwbedrijf

STRK | Jan Habraken | Ster Stucadoorswerken

Stabilo Interieurbouw BV | Zwedak Recreatiebouw B.V.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief