City chic meets feng shui

Decolegno

Als je op zoek bent naar een City chic interieur met een vleugje glamour, dan ben je bij Debby Conejo aan het goede adres. In haar ontwerpen zoekt ze altijd naar contrast en combineert warme materialen als stofen hout smaakvol met marmer en gouden details. Debby werkt graag met decoratief plaatmateriaal van DecoLegno.

Foto: Wandafwerking met notenhout LS13 Poro Noce en textielstructuur FA90 Spigato

Een interieur ‘aangekleed’ met verschillende materialen

Wat opvalt in de interieurs van Debby is dat verschillendematerialen met elkaar worden gecombineerd. Debby licht toe: “Ik werk altijd met meerdere materialen in een interieur. Wanden bekleed ik graag met iets speciaals en voelbaars. Dat maakt de wand zoveel spannender dan witte stuc. Plaatmateriaal van Decolegno leent zich daar fantastisch voor. Ook neem ik bijna altijd een haard mee in het ontwerp,omdat er dan een mooie voorzetwand ontworpen kan worden waardoor de hele ruimtegelijk aangekleed’ is. Daarnaast is een haard natuurlijk heerlijk aangenaam en gezellig”.

Foto links: Voorzetwand boven haard is bekleed met LR29 Cheope
Foto rechts: Wandafwerking met houttextuur in S158 Okobo

Betaalbaar marmer

“Natuurlijk heb ik in mijn opdrachten ook te maken met het budget van de klant. Daarom is een mix van natuurlijke materialen en plaatmateriaal ideaal. Daarmee kun je het project financieel in evenwicht houden. Voor de wandafwerking in deze woning heb ik gekozen voor een marmer decorin plaatmateriaal. Dit geeft een luxe uitstraling aan het interieurzonder dat het koud aanvoelt.Ik heb gespeeld met de naad tussen de platendoor te werken met een bronzen strip. Dit geeft weer een extra accent”.

Foto: Wandafwerking in marmer look FB77 Talco

Hotelsfeer

“De snelste manierom een hotelsfeer aan de woning te geven is om te werken met plaatmateriaal. Dit kun je overal terug laten komenen zode verschillende ruimtes aan elkaarverbinden.Dat zorgt voor eenheidin het totale interieur. In de garderobe bijvoorbeeld, heb ikdezelfde notenhout toegepast als in de wandafwerking in de woonkamer.Op die manier heb je bij binnenkomstdirect sfeeren dat geeft een aangenaam gevoel. Ook voor de kastdeuren kies ik voor een textuur die een aangekleed en luxe gevoel geeft, zoals de prachtige leervariant Primofiore”, aldus Debby.

Foto links: Inloopkast met kast uitgevoerd in leertextuur U129 Primofiore
Foto rechts: Garderobe in entree in notenhout LS13 Poro Noce

Subtiele luxe

Dat luxe er niet altijd duimendik bovenop hoeft te liggen bewijst de textuur Reflex. Debby: “Ik ben fan van voelbare, 3D structuren. De Reflex heeft een subtiele glans en een voelbare lijnenstructuur die doet denken aan zijdedraad. Dat geeft een rijke enchique uitstraling. In deze woning heb ik de Reflex verwerkt in de schouw van de openhaard en als achterwand in de keuken”.

Foto’s links & rechts: Openhaarmeubel en achterwand in keuken in structuur FA84 Reflex

Tip van Debby

“Kijk vooral in mogelijkheden. Ik zie mensen vaak worstelen vanuit een bestaandesituatie. Maar doe eens gek, gum die muren eens weg op de tekening, haal er eens een deur uit en kijk hoe de ruimte dan gaat voelen. En durf vooral!

Ontdek meerdere projecten van Decolegno