Creme de la creme: messing keukenfronten en exclusief marmeren blad

Hollands Maatwerk

Dit prachtige keukenontwerp met vele highlights komt uit de koker van een mooi bedrijf met een veelzeggende naam: Hollands Maatwerk. Het is Dutch design voor de meest exclusieve markt; uiteraard allemaal maatwerk. Deze fantastische keuken is het resultaat van de wens van de bewoners van de villa: geen keuken met eyecatchers, maar een keuken als één ware blikvanger op zichzelf. In dit ontwerp is niks te gek: gouden kranen van Quooker, exclusief apparatuur van Gaggenau, een eiland van vier meter, twee (!) gootstenen en inductiekookplaten inclusief Japanse bakplaat, knoppen verwerkt ín een massief marmeren blad, kastenwanden afgewerkt met blauw staal en ga zo maar door. De lijst is eindeloos. Kijk mee en bewonder!

keuken kraan
keuken knoppen
keuken met donkere kast
Routing

Laten we beginnen bij het begin. De plattegrond van deze keuken is allereerst onder de loep genomen: wat kan en wat kan niet. De vierkante meters van deze woonkeuken bieden eigenlijk alle ruimte om flink uit te pakken. Er is goed nagedacht over de indeling ervan. Zo is er een verticale doorkijkhaard geplaatst in de semi room divider om het geheel open te houden en warmte te geven. Verder is gekozen voor een gigantisch eiland, waardoor je de perfecte routing krijgt. Het kookveld wordt namelijk met veel mogelijkheden tot bewegen extra groot. Vervolgens is het lichtplan hierop aangepast, zodat je mooi weggewerkte functionele verlichting hebt boven het eiland en de wandkasten. Door dit ontwerp is zelfs ruimte overgebleven om vanuit de keuken een blik te kunnen werpen op de inpandige garage waar een exclusieve auto staat te pronken.

keuken
Complementeren

Hollands Maatwerk gaat uiteraard veel verder dan het intekenen van een keuken. Een high end keuken is pas af als die helemaal gecomplementeerd is met mooie materialen en handige extra’s. De esthetiek is compleet overgelaten aan het Ice Jade green marmeren blad van maar liefst 15 centimeter dik. Toch mocht nog meer uitgepakt worden. Daarom is niet gekozen voor goudkleurige keukenfrontjes voor het eiland, maar echt messing. Dit materiaal is gepolijst en afgewerkt met een speciale lak, zodat je het echte werk kunt zien en voelen. Om het beeld zo high end te houden is gekozen voor knoppen ín het blad. Zo blijft je oog getrokken worden naar de schoonheid en eigenlijk niet zozeer naar de functionaliteit.

wijnkoeler
Complete keuken

En toch gaat het verhaal nog zoveel verder. De Teppanyaki bakplaat zorgt ervoor dat je wereldse gerechten kunt bereiden in deze oogverblindende keuken. Doordat je tevens twee inductieplaten tot je beschikking hebt, is een 7-gangendiner een koud kunstje. Uiteraard leent deze ruimte zich er tevens perfect voor om in volle ontspanning een kop koffie te drinken of een borrel te nuttigen. De bijkeukenbar die haaks op het eiland staat is daarvoor de perfecte plek; met eenzelfde marmeren blad, maar wat meer ingetogen kastenafwerking. Ook de wijnklimaatkast en ingebouwde koffiecorner mogen niet ontbreken. Laatste interessante feit: de lamellen die fungeren als room divider zijn van hetzelfde hout als de wandkasten. Finesse tot in de detail!

Ontdek meerdere projecten van Hollands Maatwerk