De magie van mooie materialen

Cosentino

We nemen een kijkje in het prachtige huis van Demi Plantagie en haar partner. Een volledig verbouwde woning waar Demi samen met haar vader, Bert Plantagie, anderhalf jaar vol passie aan heeft gewerkt. Dat mooie materialen de basis vormen van een succesvolle verbouwing, zie je in elke ruimte terug.

“Ik heb samen met mijn vader alles bedacht voor dit huis. Hij had de rol van architect. Wekelijks namen we een kijkje bij de anderhalve jaar lange verbouwing. “

Passie voor interieur

De interieurbranche is voor Demi van kleins af aan bekend terrein. Sinds 2000 staat haar vader, Bert Plantagie,  aan het roer van de gelijknamige succesvolle onderneming. “Toen ik een jaar of 16 was, deed ik vakantiewerk in de Nederlandse fabriek”, vertelt Demi. “Mijn interesse voor de interieurbranche is toen eigenlijk ontstaan.” Inmiddels is het zowel privé als zakelijk een echte passie geworden. bert plantagie is dan ook echt een familiebedrijf. “We moeten soms oppassen om niet alleen maar over interieurtrends te praten”, zegt Demi met een knipoog. “Het is alleen maar leuk om allemaal dezelfde interesse te delen. Mijn vriend werkt ook in het familiebedrijf. Anderhalf jaar geleden ben ik mijn eigen online woonwinkel gestart: They & Me. Ik werk al zo lang samen met mijn vader, waardoor het dan ook vanzelfsprekend was dat we samen alles bedachten voor dit huis.” Bert had de rol van architect. Samen met Demi bezochten ze elke week, anderhalf jaar lang, de verbouwing. “Elke keer als we rondliepen kwamen we weer op nieuwe ideeën; daar werd de aannemer af en toe wel een beetje gek van”, vertelt Demi lachend. “Maar uiteindelijk is alles perfect uitgevoerd met mooie materialen en is het huis helemaal in balans.”

“De openhaard is dankzij het materiaal Dekton dé blikvanger in huis geworden! We hebben deze in het midden van de woonkamer geplaatst zodat je er zowel vanuit de keuken als vanaf de zithoek zicht op hebt.”

zwarte openhaard
Veelzijdig materiaal Dekton

De collectie van bert plantagie staat bekend om de vele mogelijkheden: de meubels worden op bestelling in eigen beheer met de hand vervaardigd en bieden een ongekend scala aan persoonlijke finesses als duo-stoffering, onderstellen op maat en in kleur, evenals vele optionele maatvoeringen. Daarin werkt de Nederlandse onderneming ook samen met het Spaanse merk Cosentino en het materiaal Dekton. Demi: “Ik ken het materiaal Dekton erg goed. Ik heb het zelf ook in mijn collectie. Veel voor tafelbladen op maat, maar eigenlijk is het overal toepasbaar, zelfs buiten. In dit huis vind je deze mooie materialen in bijna elke ruimte. In de hal, het toilet, de bijkeuken en de beide badkamers vind je Dekton Stonika Bergen gloss; allemaal 8 mm dikte. En om de openhaard in de woonkamer kozen we voor Silestone Et Noir gloss met een dikte van 12 mm.

Ik vind het gewoon super mooi materiaal. Daarbij is het heel praktisch omdat het makkelijk te onderhouden is. Het is mooi afgewerkt en blijft ook mooi. En je kan het helemaal op maat laten maken, precies zoals jij het wil. Het plaatmateriaal is in groot formaat verkrijgbaar waardoor je geen naden hebt. Ook verschillende diktes zijn mogelijk. En natuurlijk eindeloos veel kleurstellingen. Van volledig effen tot prachtige marmeren aders. Voor mij is het materiaal heel bekend dus ik heb alleen kleurstalen aangevraagd om de juiste keuzes te maken. Ik zou geïnteresseerden aanraden om een bezoek te brengen aan Cosentino City in Amsterdam. Daar kun je zelf of met je architect de platen op groot formaat bekijken.”

“De vloer in de hal is opnieuw gelegd volgens het originele patroon. De Dektonplaten op de wanden hebben we zelf bedacht maar het lijkt alsof het altijd al zo is geweest.” 

“Ook in het toilet en in de bijkeuken vormt Dekton by Cosentino de basis van de op maat gemaakte inrichting.”

zwarte keuken
kraan zwart
Strak zwart

Om inspiratie op te doen bezoekt Demi veel woonbeurzen in het binnen- en buitenland. Ook Pinterest is een favoriet. “Ik bezoek natuurlijk ook veel woonwinkels”, vertelt Demi. “Zowel vakmatig als voor mijn eigen huis. Ik houd zelf van de woonstijl ‘klassiek modern’. “Zo is het ontwerpplan van dit huis ook vormgegeven. De klassieke karakters van het huis zijn bewaard gebleven en verder is alles gemoderniseerd. Daarom heb ik ook gekozen voor strakke elementen en de kleur zwart. Zoals de stalen deuren en de moderne zwarte keuken met kookeiland. Mooie materialen zijn voor mij de basis. Zowel in mijn eigen collectie als in de keuzes die ik voor dit huis heb gemaakt. Hier heb ik gekozen voor effen zwart materiaal van Dekton voor de werkbladen in de kleur Domoos. Alles is op maat gemaakt door de firma Van Rossum.”

 

Combinatie met natuurlijk hout

“Om balans te creëren en sfeer aan te brengen, heb ik de combinatie met het natuurlijke materiaal hout gezocht”, vertelt Demi verder. “De prachtige vloer vormt een mooi contrast en het hout komt weer terug in het tafelblad van de tafel Gusto. Deze komt uit mijn eigen They & Me collectie, net als de eetkamerstoelen Moore. Ook heb ik een accentkleur toegevoegd: okergeel. Ik vind het een heel mooie en toch subtiele tint om kleur toe te voegen aan een interieur. De barkrukken ‘Flip’ in okergeel komen uit de bert plantagie collectie. De kleur komt ook terug in het kunstwerk van Walter van Oel.”

wastafel
marmer
toilet
wc met marmer
Hotelsuite in huis

Via een stijlvolle trap omgeven door ook weer de klassieke glas-in-loodramen, bereik je de minstens zo mooie tweede verdieping. De master bedroom met groot vrijstaand bad, van het merk X-Renz, en de ruime luxe aangrenzende badkamer zijn met net zoveel aandacht ontworpen als de keuken en living. Een ware hotelsuite thuis. “We hebben hier ook gekozen voor het materiaal Dekton in marmerlook”, licht Demi toe. “Alles is op maat gemaakt en door de grote platen is het een indrukwekkend geheel geworden. Net als overal in huis hebben we ook in deze badkamer gekozen voor zwarte kranen. Ik vind het mooi als alles terugkomt. Zo ontstaat er eenheid in een huis. Net als in een keuken is Dekton overigens ook ideaal materiaal voor de badkamer. Het is krasvast, waterbestendig en heel makkelijk schoon te maken.”

“Ook de stijlvolle gastenbadkamer is voorzien van het veelzijdige materiaal Dekton. Ook de voor het huis kenmerkende zwarte elementen komen in deze ruimte terug.”

Meer informatie over de materialen en meubels: Dekton by Cosentino | bert plantagie | They & me

Ontdek meerdere projecten van Cosentino